Îl extrădează Malta pe Paul al României? Decizia este definitivă

Lovitură pentru statul român în cazul autointitulatului Prinț Paul. Judecătorii din Malta au respins definitiv cererea de extrădare formulată de Ministerul Justiției din România, în urma apelului formulat de avocații lui Paul al României. Decizia magistraților maltezi vine în contextul în care Paul al României, condamnat la trei ani și patru luni de închisoare în dosarul „Ferma Regală Băneasa”, nu va fi extrădat pentru a-și ispăși pedeapsa în România.

Paul al României. Foto: arhiva.
Paul al României. Foto: arhiva.

Inițial, Malta acceptase cererea de extrădare a lui Paul al României, dar Curtea de Apel din Malta a decis luni să respingă această hotărâre după ce avocații prințului au formulat un apel. Judecătorii maltezi au argumentat că extrădarea lui Paul al României ar încălca drepturile acestuia și au luat în considerare perioada semnificativă în care acesta a fost reținut în arest provizoriu în Malta, în vederea extrădării.

Decizia este definitivă

Decizia Curții de Apel din Malta este definitivă și marchează o victorie importantă pentru Paul al României și echipa sa juridică. În urma acestei hotărâri, Paul al României își poate continua viața în libertate, având dreptul să se întoarcă în Franța, unde a primit și acolo vești favorabile. Judecătorii francezi au respins, de asemenea, cererea de extrădare formulată de România, consolidând astfel poziția lui Paul al României în fața sistemului juridic internațional.

După aflarea deciziei, Paul al României a sărbătorit împreună cu familia sa și echipa sa de avocați. Soția sa, Lia, fiul lor și avocații au marcat acest moment de eliberare și victorie. Paul al României se află în continuare pe teritoriul Maltei, dar va avea opțiunea de a se întoarce în Franța fără a fi confruntat cu riscul extrădării către România.

Decizia magistraților maltezi este un nou capitol în saga juridică a lui Paul al României, care continuă să atragă atenția publicului și a mass-mediei. 

Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile în continuare și care vor fi următorii pași în acest caz complex. Până atunci, Paul al României se bucură de libertate și de sprijinul familiei și al echipei sale juridice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton, Prințul William, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
papa francisc jpg
laza 1 jpg
biserica neagra obiective turistice orasul brasov 6 2048x1536 jpg
image png
Calatori evacuati metrou tineretului jpg
anaf site jpeg
gandaci de bucatarie freepik jpg
turisti romania jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net