Vila de lux a Prințului Paul, de la Sinaia, vândută de ANAF. Despre ce sumă este vorba

După două licitații eșuate, Fiscul a vândut vila pe care prințul Paul Philippe al României o deținea la Sinaia. Vila a fost vândută pentru 140.000 de euro, mult sub valoarea reală a construcției, susțin experții, scrie adevărul.ro.

Conacul din Sinaia Foto: Facebook
Conacul din Sinaia Foto: Facebook

ANAF a vândut vila prințului Paul

Vila a fost vândută pentru 140.000 de euro. „Cel care a cumpărat-o a făcut o investiție excelentă. Prețul este foarte mic, chiar dacă în opinia mea suprafața nu era foarte mare, dar repet, nu se mai poate replica o asemenea proprietate în zilele noastre, chiar dacă trebuie poate reconsolidată, reamenajată, este o bijuterie”, a spus Eduard Uzunov, expert imobiliar, potrivit Brașov.net. 

Agenția Națională de Administrare Fiscală a primit sarcina de a confisca prejudiciul din controversata afacere Ferma Băneasa care a dus la condamnarea definitivă a prințului Paul al României: în total 4.000.000 de euro. Iar o parte infimă din sumă a intrat în conturile statului după ce Fiscul a reușit să vândă la licitație acum câteva săptămâni vila prințului Paul.

Prințul Paul a fost condamant definitiv 

Prinţul Paul a fost condamnat definitiv la 3 ani şi 4 luni în dosarul Fermei Regale Băneasa, în 2020. „La data de 17.12.2020 Curtea de Apel Brașov a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 42 din 17.12.2020 împotriva numitului AL ROMANIEI PAUL-PHILIPPE, fiul lui Mircea-Grigore si Helene-Henriette, născut la data de 13.08.1948 în Franta, loc. Paris, domiciliat în Mun. București, (...), condamnat la 3 ani si 4 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență și complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice”, anunţa IGPR. 

Cu puţin timp înainte de a primi hotărârea judecătorească a fugit în Paris, unde a fost arestat doi ani mai târziu și eliberat sub control judiciar pe durata procedurilor de aplicare a mandatului european emis pe numele lui.

Între timp însă, soția lui, Prințesa Lia a fost nevoită să părăsească vila în care locuia cu băiatul lor în centrul Capitalei. Surse apropiate de familie susțineau că nu a mai fi putut să achite ratele. Așa că ar fi pierdut casa în favoarea băncii, iar soția lui l-a urmat în capitala Franței, în timp ce băiatul lor a fost trimis la studii la Londra. Prințul Paul și prințesa Lia nu au vorbit public despre problemele financiare.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
supermarket 5202138 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net