Vila care i-a aparținut compozitorului Constantin Silvestri, scoasă la vânzare. Cât costă proprietatea

Ultima actualizare:

Vila edificată în stil mediteranean cu alură de palat veneţian în perioada interbelică, aflată în imediata proximitate a Pieței Victoriei, care i-a aparţinut dirijorului, compozitorului şi directorului Operei Române, Constantin Silvestri, a fost scoasă la vânzare pe platforma Storia. Câți bani trebuie să scoți din buzunar dacă vrei să o achiziționezi.

Vila care i-a aparţinut compozitorul Constantin Silvestri este la vânzare / foto: storia.ro
Vila care i-a aparţinut compozitorul Constantin Silvestri este la vânzare / foto: storia.ro

Cât costă vila 

Vila care i-a aparţinut dirijorului, compozitorului şi directorului Operei Române, Constantin Silvestri, edificată în stil mediteranean cu alură de palat veneţian în perioada interbelică, are o curte de 700 metri pătrați, cu o terasă împrejmuită de colonade cu arce. De asemenea, are 29 de camere dispuse pe mai multe niveluri şi o suprafaţă de peste 1.000 metri pătraţi.

Cei peste 1.000 de metri pătraţi sunt împărţiţi între parter, două etaje şi subsol tip cramă, toate având elemente decorative elegante de factură mediteraneeană. Vila a fost restaurată în 2017 și este utilată. Totodată, are și o capelă de rugăciune cu boltă pictată și o orgă care i-a aparținut cel mai probabil lui Constantin Silvestri, care era atât dirijor, cât și organist și pianist. Vila se vinde cu 4 milioane de euro pe platforma de imobiliare Storia.

Despre Constantin Silvestri

Născut pe 31 mai 1913, la București, Constantin Silvestri s-a făcut remarcat încă de la vârsta de 6 ani, datorită calităţilor sale de pianist şi de organist. La vârsta de zece ani debutează ca pianist. A studiat la Conservatorul din Târgu Mureş şi la Conservatorul de Muzică din Bucureşti.

În 1930, la vârsta de 17 ani, a debutat ca dirijor în fruntea Orchestrei Simfonice Radio, dirijând o compoziție proprie, Preludiu și fugă (Toccata). A luat numeroase premii, a compus aproximativ 28 de creaţii într-un stil personal inconfundabil, a ocupat funcţii de conducere în instituţiile muzicale din Bucureşti, atrăgând în acelaşi timp atenţia presei internaţionale care îl compara cu Toscanini.

Silvestri a fost numit directorul Operei Române în 1935 și al Filarmonicii din București în 1953. Deține ambele funcții până în 1956. În 1961, este numit dirijor principal al Orchestrei Filarmonice din Bournemouth, Anglia, la pupitrul căreia va rămâne până la sfârșitul vieții.

Constantin Silvestri s-a stins din viață într-un spital londonez, pe 23 februarie 1969, la 55 de ani, după ce a pierdut lupta cu cancerul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul William Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Stațiunea Borsec. Foto Statiunea Borsec
italia pixabay jpg
shutterstock 1113332 cuplu iubiti indragostiti restaurant mancare terasa jpeg
calorifer shutterstock jpeg
marcel bartic colind jpg
470151278 538188272547733 6261949949018933597 n jpg
 Sambuca di Sicilia FOTO Shutterstock
corvinul jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net