În timp ce Prințul Paul e sub control judiciar în Franța, statul îi scoate la vânzare conacul. Care este prețul de pornire

Ultima actualizare:

Conacul nepotului lui Carol al II-lea, Prințul Paul de România, situat în apropiere de Castelul Peleș din Sinaia, a fost scos la licitație de ANAF. Ce preț de pornire are imobilul regal?

Conacul Prințului Paul, scos la licitație de ANAF / Foto: Adevărul.ro
Conacul Prințului Paul, scos la licitație de ANAF / Foto: Adevărul.ro

Cei cu mijloace financiare considerabile au posibilitatea de a achiziționa o proprietate deosebită în România. Este vorba despre un conac situat în Sinaia, în apropiere de Castelul Peleș, care a fost deținut în trecut de Prințul Paul de România, nepotul lui Carol al II-lea.

Paul Philippe (75 de ani), născut din căsătoria nerecunoscută de familia regală, a lui Carol al II-lea cu Zizi Lambrino, a fost arestat în Franța. Autoritățile române încearcă de aproape 3 ani să-l aducă în țară, fiind dat în urmărire internațională încă din decembrie 2020, după ce polițiștii nu l-au găsit la reședința declarată în acte, din sectorul 2 al Capitalei. El a fost condamnat definitiv la 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale a fermei Băneasa și a Pădurii Snagov.

Prețul de pornire pentru imobilul regal 

În prezent, ANAF a scos la licitație conacul din Sinaia, iar prețul de pornire este de 1,2 milioane lei, plus TVA. De asemenea, pe lângă clădirea în sine, se pune la vânzare și terenul aferent, în suprafață de 156 de metri pătrați. Deocamdată este vorba despre prima licitație, iar în cazul în care nu se încheie cu succes, prețul imobilului va fi redus cu 25%. Clădirea este formată din parter, o mansardă și două etaje la demisol, fiind amplasată pe un teren în pantă.

Raportul de evaluare precizează că, această construcție prezintă o structură predominant din zidărie, o șarpantă realizată din lemn și o învelitoare din țiglă ceramică. Deoarece inspecția a fost efectuată din exterior și nimeni nu a intrat să vadă ce este în interior, se consideră că finisajele sunt medii, potrivit Adevărul.ro.

Paul Al României a fost arestat în Franța după ce a fugit din România unde fusese condamnat la trei ani și patru luni de închisoare pentru cumpărare de influență și complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice.

În septembrie 2022, un judecător al Curții de Apel din Paris a decis ca acesta să fie cercetat sub control judiciar. 

Paul de România: „Nu m-am ascuns!”

Prințul Paul a dat și un interviu jurnaliștilor francezi de la revista Marianne, cărora le-a spus că a solicitat azil în Franța deoarece: verișoara lui, Margareta, custodele Coroanei, ar face orice pentru a-l „sabota”, Înalta Curte de Casație, care l-a condamnat, este „infiltrată”, i-a fost manipulat scorul de 0,5% la prezidențialele din 2000, iar Securitatea se ascunde în spatele accidentului pe care l-a avut pe o șosea din nordul Italiei.

Prințul Paul și soția lui Lia
Prințul Paul și soția lui Lia

„Nu m-am ascuns!”, a mai spus el referitor la fuga sa la Paris. Când s-a pronunțat condamnarea, el se afla deja la Lisabona. De acolo, a plecat în Franta. „Ar fi fost periculos pentru mine să rămân în Portugalia”, spune Paul din România, în interviul dat Marianne.

„M-am născut în Franța, mi-am petrecut acolo toată tinerețea. Nu uiți niciodată țara în care te-ai născut”, spune prințul.

Autoritățile l-au căutat 18 luni, iar în 27 iunie 2022, jandarmii francezi i-au dat de urmă. Își bea cafeaua în fiecare dimineață la aceeași cafenea. A fost reținut în plină stradă, lângă Galeriile Lafayette.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net