Poftiți în «Conacul Bin Laden» de 7,7 milioane de $, cândva căminul familiei lui Osama Bin Laden

Această casă istorică a fost construită în 1928 de chimistul William Pratt și mai târziu deținută de unul dintre cei 54 de frați ai lui Osama Bin Laden. Proprietatea este denumită „Conacul Bin Laden” și cuprinde o piscină exterioară, grajduri, patru garaje, o casă cu cinci camere, șapte băi și o vilă cu patru dormitoare și două băi – ce includ săli de mese cu șemineu, căzi din marmură și podele din gresie.

Khalil Bin Laden a cumpărat casa în 1980 pentru soția sa (foto: Instagram)
Khalil Bin Laden a cumpărat casa în 1980 pentru soția sa (foto: Instagram)

Casa din Oakland este denumită în mod obișnuit „Conacul Bin Laden” datorită legăturii sale cu Osama Bin Laden, creierul din spatele atacurilor din 11 septembrie 2001 asupra turnurilor World Trade Center și fondatorul organizației militante pan-islamice Al-Qaeda. Situată de-a lungul malului Lacului Johns, Florida, moșia a fost cândva descrisă de revista Forbes ca fiind una dintre „cele mai înfiorătoare conace abandonate”. Casa a fost construită în 1928 de William Pratt și ulterior deținută de președintele Tupperware.

În decembrie 1980, Khalil Bin Laden, unul dintre cei 54 de frați ai lui Osama Bin Laden, a cumpărat proprietatea pentru soția sa ca și cadou de nuntă prin intermediul companiei sale din Florida, Desert Bear, pentru 1,6 milioane de dolari. Conacul a fost cunoscut sub numele de „Ursul deșertului” în acea perioadă. Teroristul Osama Bin Laden își vizita des fratele, iar copiii lui se jucau în grădină.

Citește și - Fiul lui Osama bin Laden a jurat să răzbune moartea tatălui său prin războaie sângeroase

După atacurile din 11 septembrie, Khalil și mulți dintre membrii familiei sale au părăsit SUA din cauza preocupărilor legate de siguranță. El a avut legături suspecte cu regiunea de frontieră Tri-Border din Brazilia, cunoscută pentru dovezile de terorism. Nu a fost niciodată implicat în atacuri și a părăsit țara pentru siguranța lui și a familiei sale.

Conacul a rămas vacant, atrăgând mulți vandali care au provocat daune locuinței, înainte de a fi vândut în 2006 lui Aleem Hussain, care ulterior a fost condamnat pentru o escrocherie imobiliară de 9 milioane de dolari. Astfel, proprietatea a fost blocată și vândută către Johns Lake Investment Group, iar apoi către John LeClair, care a încheiat un contract de cumpărare și voia să o închirieze pentru nunți. Dar și acesta a abandonat conacul după ce a fost judecat pentru „înșelătorie” și „practici neloiale”, cerându-i-se să restituie o sumă de 37.000 de dolari.

În 2014, Gary și Dana English au cumpărat proprietatea pentru 2 milioane de dolari și au încercat să vândă o parte din teren pentru un complex de apartamente de lux, dar comisarii orașului au respins propunerea. Gary și Dana au cerut apoi falimentul, iar proprietatea a fost din nou blocată în iulie 2019 și revândută către Cornerstone Group Development LLC pentru 7,7 milioane de dolari. Dar a fost din nou abandonată, iar viitorul ei este incert, potrivit tablodului britanic DailyStar.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net