Carol al II-lea, întâlniri cu Elena Lupescu sub ochii Prințesei Elena. „Eu îmi vedeam de obligațiile mele”

Poate cea mai cunoscută amantă regală din istoria românilor a fost Elena Lupescu, cea care avea să devină soţie a regelui Carol al II-lea al României. Carol al II-lea a fost una dintre cele mai controversate figuri ale regalității în România și a fost supranumit „Regele Playboy”, datorită numeroaselor relaţii pe care le-a avut şi pentru care chiar a renunţat la tron. Însă, cea care l-a vrăjit și i-a furat inima a fost Elena Lupescu.

Carol al II-lea, întâlniri cu Elena Lupescu sub ochii Prințesei Elena / Foto: Arhiva Click!
Carol al II-lea, întâlniri cu Elena Lupescu sub ochii Prințesei Elena / Foto: Arhiva Click!

Iubirea dintre Carol al II-lea şi „Duduia” Elena Lupescu a făcut istorie. La 10 martie 1921, Carol al II-lea s-a căsătorit cu Elena, Prințesă a Greciei și Danemarcei, și, deși începutul relației lor a fost frumos, lucrurile au început să se deterioreze ulterior. Elena a început să îl ducă mai des pe fiul ei Mihai în Grecia, iar relația ei cu Carol al II-lea s-a răcit considerabil. Apoi, Elena Lupescu apare în viața lui Carol și îi dă lumea peste cap. Atât a lui, cât și a familiei regale.

Prințesa Elena a crezut că aventura lui Carol al II-lea cu „Duduia” este trecătoare

La început, Prințesa Elena, cunoscută sub numele de Sitta, a crezut că relația dintre Carol al II-lea și Elena Lupescu este trecătoare, mai ales că era considerată o femeie de moravuri uşoare, vulgară şi indecentă. Însuși patriarhul, Miron Cristea, a spus despre amanta roșcată: „Prințul are relații cu Elena Lupescu Wolf, femeie divorțată, stricată”.

Din dorința de a mima normalitatea, „persoane din proximitatea familiei regale speculau chiar că principesa însăși încurajează această relație a lui Carol, ‘ca să scape de asiduitățile conjugale’, împingându-l pe prinț în brațele Roșcovanei”, scrie Simona Preda în lucrarea „Regina-mamă Elena”.

Se pare că prințesa suferise teribil cu sarcina și nu dorea să rămână însărcinată din nou. Cuplul princiar merge la Sinaia în încercarea de a remedia o relație deja distrusă, în vara anului 1925.

„Eu îmi vedeam de obligațiile mele cu un aer imperturbabil, încercând astfel să dau impresia de normalitate, într-o situație cât se poate de apăsătoare. Cât timp o să mai dureze oare? Mă întrebam, fiind sigură că nu mai putea dura mult, lucrurile de acest gen nu vor fi tolerate la nesfârșit”, scria în jurnalul propriu Prințesa Elena.

Carol al II-lea se întâlnea în secret cu amanta sa noaptea

În ciuda faptului că se aflau amândoi la Foișor, Carol al II-lea se întâlnea în secret cu amanta sa noaptea. Se pare că întâlnirea avea loc într-o căsuță în stil românesc numită Villa Gianni. Mașina regelui, care purta însemnele regale, era parcată vizavi de mănăstire și era adesea văzută de localnici. Câteva luni mai târziu, tensiunile erau deja mari între regele Carol al II-lea și soția sa. Soacra Prințesei Elena, Regina Maria, a discutat despre situație, arătându-și simpatia, atât ca soacră, cât și ca soție. Carol era încă supus Elenei Lupescu.

„Am luat-o pe Sitta la mine în cameră să vorbesc deschis cu ea. Nu suntem fericiți în legătură cu Carol.(…) Îl rog pe Atotputernicul să ne cruțe de o teamă care se arată la orizont. (…) A fost extrem de caldă și iubitoare și a spus că nu și-a imaginiat niciodată să fie posibil ca o ființă umană să fie atât de înțelegătoare, de corectă și de bună ca mine”, scria Regina Maria în jurnalul său.

Pe data de 21 iunie 1928, Prințesa Elena divorțează de Carol, căsătoria fiind desfăcută de Curtea Supremă a României din cauza nepotrivirii și abandonarea domiciliului conjugal probată prin renunțarea la tron a principelui din anul 1925.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
colaj jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (14) jpg
euro valuta bani pixabay jpg
tanara din Cuba mutata in Romania jpg
test de inteligenta jpg
tir-shutterstock_1610700505
femeie curatenie rufe de calcat fier 7 12 2009 4 07 57 pm jpeg
FotoJet (8) jpg
Plaja Samskara jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net