Motivul pentru care Carol al II-lea nu a respectat testamentul lui Ferdinand I. De ce și-a sfidat propriul tată

Carol al II-lea a fost ultimul rege al României, conducând țara din 1930 până în 1940. Aceasta a fost o perioadă tumultuoasă, marcată de instabilitate politică, criză și extremism în perioada interbelică a României. Pe lângă dictatura personală pe care a instalat-o odată ajuns pe tron, Carol al II-lea nu a respectat nici testamentul lui Ferdinand I și și-a sfidat tatăl.

Motivul pentru care Carol al II-lea nu a respectat testamentul lui Ferdinand I
Motivul pentru care Carol al II-lea nu a respectat testamentul lui Ferdinand I

Iubirile care i-au sucit mințile lui Carol al II-lea

Regele Carol al II-lea a fost un personaj controversat, criticat pentru comportamentul său despotic și cunoscut fiind pentru relațiile sale cu Zizi Lambrino și Elena Lupescu. Cea din urmă a reușit să îl convingă să renunțe la tron pentru ea și să se mute în Franța, deși era căsătorit cu principesa Elena a Greciei. 

După cum știm, Carol a fost fiul lui Ferdinand I și al reginei Maria și a fost considerat o adevărată speranță pentru stabilitatea monarhiei românești, fiind primul prinț născut pe meleagurile noastre. În copilărie și adolescență a fost un tânăr remarcabil, considerat harnic și cinstit, participând în misiunile diplomatice din timpul războiului și fiind alături de soldați. Părea prințul moștenitor perfect, până când s-a îndrăgostit de Zizi Lambrino, iar de aici cursul lui în viață a luat o cu totul altă turnură. Se căsătorește cu Zizi, dar actul este anulat, iar Carol închis cu forța la Horavița. Acesta încearcă din nou să renunțe, dar este trimis într-o călătorie în Asia pentru a se liniști, iar odată întors în țară se căsătorește cu principesa Elena. Deși lucrurile păreau să meargă pe drumul cel bun, Carol are parte de o iubire interzisă din nou, cea cu Elena Lupescu, care îl determină să renunțe a tron definitiv. Acesta a trimis o cerere prin care cerea să fie exclus din Familia Regală și totodată își asuma faptul de a nu mai veni în țară timp de 10 ani, potrivit Adevărul.ro.

Regele Ferdinand I "Loialul" jpeg

Motivul pentru care Carol al II-lea nu a respectat testamentul lui Ferdinand I

Ferdinand I acceptă și decide ca la tron să urmeze fiul lui Carol, adică Mihai I. În ultimele zile din viață, Ferdinand i-a trimis o scrisoare lui Barby Știrbey în care cerea ca până în momentul în care Mihai avea să devină major, regina Maria trebuia să conducă țara. Totodată Ferdinand i-a trimis o relegramă lui Carol prin care îi cerea să nu mai revină niciodată în țară, iar în testamentul său i-a retras orice drept de la moștenirea regală. 

Iată că, după moartea lui Ferdinand I, Carol se răzgândește și revine în România, ajutat fiind de o camarilă formată din oameni cu rea voință. Totuși, mișcarea lui Carol a atras mulți susținători, printre care chiar și Nicolae Iorga, iar în ciuda eforturilor lui I.C. Brătianu de a împiedica venirea la tron a acestuia, Carol se întoarce. Astfel pe 8 iunie 1930, Carol al II-lea urcă pe Tronul României, unde va sta timp de 10 ani, după care renunță din nou, dar de data asta definitiv. Carol a dus o dictatură personală în care s-a răzbunat pe toți cei care nu i-au fost alături.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net