Regina Elisabeta, ședințe de spiritism. Ce mesaj i-ar fi transmis Maria, fiica sa decedată, din lumea de dincolo

În anul 1870, la doar un an de la căsătoria lui Carol și Elisabeta, pe lume a venit prințesa Maria, sau Itty, așa cum obișnuiau să o alinte. A fost singurul copil al cuplului regal, și vreme de câțiva ani le-a înseninat viața. Din păcate, în 1874, prințesa Maria se stinge din viață din cauza unei epidemii de scarlatină care făcea multe victime la acea vreme, în București.

Regele Carol și Regina Elisabeta / foto: Arhivă Click!
Regele Carol și Regina Elisabeta / foto: Arhivă Click!

Micuța s-ar fi îmbolnăvit în urma unei vizite la un orfelinat din Capitală, unde mersese cu mama sa. După moartea fiicei sale, regina Elisabeta a căzut în mrejele unei depresii puternice, din care nu și-a revenit complet niciodată. Din acel moment, ea și-a găsit alte preocupări deloc ortodoxe, precum ședințele de spiritism.

Regina Elisabeta ar fi comunicat cu fiica sa trecută în neființă

Îndatoririle monarhice, moartea prematură a unicului său copil au reprezentat adevărate greutăți pentru regină. Sensibilă și emotivă din fire, aceasta a simțit nevoia să își țină mintea ocupată cu preocupări neobișnuite pentru majoritatea oamenilor.

Decesul Mariei i-a îndepărtat pe cei doi soți, însă din exterior era multă presiune pusă pe tema faptului că ar trebui să aibă un copil de sex masculin, care să moștenească tronul. Pe fondul acestor evenimente și a depresiei de care nu mai putea scăpa, viața reginei Elisabeta capătă o altă conotație în momentul în care îl primește ca oaspete la reședința de vară a Familiei Regale, Castelul Peleș, pe Pierre Loti, un cunoscut scriitor francez la acea vreme.

Ședințele de spiritism i-au captat atenția din momentul în care l-a găzduit pe acesta. Regina Elisabeta era avea înclinări către ocultism și misticism, iar Pierre Loti, impresionat de durerea ei în urma pierderii fiicei sale, i-a propus ședințe de spiritism, cu care aceasta a fost de acord, desigur, fără știrea regelui.

Într-una dintre ședințe, spiritul micuței Maria a fost invocat, astfel că i-ar fi trimis un mesaj de iubire mamei sale. Marcată de acest episod, regina Elisabeta a continuat să invoce spiritul fiicei sale și după plecarea scriitorului francez.

Regele Carol a poruncit arderea notițelor

Potrivit muzeografilor de la Castelul Peleș, regina Maria nota într-un caiet ședințele de spiritism. Cameristele de la Curtea Regală au transmis informații care au ajuns la urechea regelui Carol, care a primit copii ale notițelor. De-a dreptul șocat de ceea ce a aflat, acesta poruncește ca acele notițe să fie arse, conform informațiilor oferite de historia.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
Balamuc jpeg 2 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net