Paul al României, prins în vacanță într-un resort din Malta. Franța a refuzat să-l extrădeze

Ultima actualizare:

Paul al României a fost depistat într-un resort din Malta, au precizat surse judiciare, pentru news.ro și hotnews.ro. El se află în custodia poliției, care va începe procedurile specifice, inclusiv cele de extrădare.

Prințesa Lia i-a stat mereu aproape soțului ei
Prințesa Lia i-a stat mereu aproape soțului ei

Prințul Paul, așa cum se prezenta peste tot fiul lui Carol Mircea Grigore, a fost dat în urmărire internaţională în baza unui mandat european de arestare emis de Curtea de Apel Braşov la 18 decembrie 2020, pentru executarea pedepsei de 3 ani şi 4 luni închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa. El era acuzat de cumpărare de influenţă și complicitate la abuz în serviciu, paguba fiind de 9.523.769 euro.

Cei doi au și un fiu care a rămas cu mama lui
Cei doi au și un fiu care a rămas cu mama lui

Paul al României, dispărut din Franța, prins în Malta

Fugarul, în vârstă de 76 de ani, a fost arestat în Franța în iunie 2022, unde a fost depistat într-o cafenea pe care o frecventa zilnic. Din păcate, însă, după o scurtă perioadă în care a fost deţinut în arest preventiv, „prințul” a fost eliberat pe cauţiune. Iar, în urmă cu o lună, o instanță din Franța a refuzat predarea acestuia către autoritățile din România, în vederea executării unei pedepse cu închisoarea.

Aici a fost prins Prințul Paul, la Paris
Aici a fost prins Prințul Paul, la Paris

Autoritățile române încearcă de peste trei ani să îl aducă în țară pe Paul Philippe al României, condamnat definitiv. Ministrul justiției, Alina Gorghiu, a declarat, zilele trecute, despre extrădarea „Prinţului” Paul din Franţa în România, că nu are încă niciun răspuns de la omologul francez legat de situaţia acestuia, a cărui predare a fost respinsă definitiv de justiţia franceză din cauza unui viciu de procedură.

Nu a fost niciodată recunoscut de Casa Regală

Tatăl său, Carol Mircea Grigore, născut în 1920 în România, a fost considerat fiul nelegitim al lui Carol al II-lea, rege al României din 1930 până la abdicarea sa în 1940 în favoarea fiului său cel mai tânăr, Mihai I.

În 1947, familia regală a fost expulzată din România de către comuniști, iar proprietățile sale au fost confiscate.

Carol Mircea Grigore a obținut recunoașterea filiației sale cu Carol al II-lea în Portugalia, unde a locuit, în 1955, apoi în Franța în 1963 și în România mult mai târziu, în 2012.

Paul al României, care deține naționalitățile franceză, britanică și română, s-a întors să trăiască în România în anii 1990. El nu a fost niciodată recunoscut ca membru al familiei regale de către regele Mihai.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldații ucraineni evacuează locuitorii din localitățile de lângă granița cu Rusia FOTO PROFIMEDIA
image
image
image
image
image
image
camion roman ucis jpg
rosii pexels jpg
Marcel Ciolacu PES png
tronson 5 autostrada sibiu pitesti 01 FOTO CNAIR jpg
Heidelberg, Germania FOTO Shutterstock
card energie jpg
apus in delta dunarii jpg
Pirotehnist amenintare bomba SRI FOTO Inquam Photos / George Călin
image
actualitate.net
image
actualitate.net