Cum s-a dat de gol Prințul Paul al României. Greșeala care l-a costat libertatea!

Prins luni, 27 iunie, la Paris, Paul al României își așteaptă decizia de extrădare în arest. Procedura va dura aproximativ 2 luni, dar până atunci apar informații noi din anchetă. Fugar de mai bine de un an și jumătate, prințul a fost „săltat”, la începutul săptămânii, de pe o stradă din Paris.

Prinţul Paul a fost prins la Paris
Prinţul Paul a fost prins la Paris

Greşeala făcută de Prinţul Paul: frecventa aceeaşi cafenea

Autointitulatul prinț a dispărut în decembrie 2020 de la vila sa din București, cu câteva zile înainte să se pronunțe condamnare de 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale a fermei Băneasa și a Pădurii Snagov. A fost dat în urmărire internațională și iată că nu a putut să stea prea mult ascuns de oamenii legii.

Citeşte şi: „Prinsul” Paul de România, capturat la Paris

Luni, 27 iunie, Paul de România (73 de ani) a fost „săltat” de pe o stradă din capitala Franței, Paris, deși inițial se crezuse că a fugit în Portugalia. Dar cum au ajuns polițiștii francezi să-l localizeze și să-l identifice?

Citeşte şi: Istoria zbuciumată a lui Paul și Prințesei Lia a României. Procese, DNA și ilegalități

Cum nu s-a înfăptuit crima perfectă, nici fuga perfectă nu a reușit până acum. Cel puțin pentru infractorii români. Așa cum Elena Udrea și Alina Bica au fost prinse în Costa Rica, Sorin Oprescu în Grecia sau Dragoș Săvulescu în Italia, a venit și rândul prințului Paul să fie capturat în Franța.

Imagine cu Prinţul Paul, în cafeneaua în care a fost prins
Imagine cu Prinţul Paul, în cafeneaua în care a fost prins

El a fost depistat de polițiștii francezi după ce a mers timp de o lună la o cafenea din Arondismentul 9 din Paris și s-a dat de gol pentru că purta mască în permanență, în condițiile în care măsura de protecție anti-Covid nu mai este obligatorie în Franța, informează digi24.ro. 

O persoană ar fi sunat la poliție și ar fi spus că i se pare suspect comportamentul clientului din cafenea. Pe fir au intrat polițiștii, care, luni, 27 iunie, l-au și reținut la ieșirea din localul respectiv. 

Imediat după arestarea sa, ambasadorul Franței la București, Laurence Auer, a precizat că Paul al României a fost prins în urma cooperării dintre polițiștii români și francezi. 

Prințesa Lia și fiul se află în Marea Britanie 

Între timp, peste Canalul Mânecii, în Marea Britanie, se mutase de câteva luni și Prințesa Lia, soția lui Paul, împreună cu fiul lor Carol Ferdinand, de 12 ani. Lia (72 de ani) a fost nevoită să părăsească vila de lux din România în care locuia, după ce s-a găsit în incapacitatea de a plăti ratele la bancă.

Așa a luat decizia să plece alături de fiul ei, Carol, pe motiv că acesta merge la studii în Anglia. Ca să poată părăsi țara împreună cu fiul minor, mama avea nevoie fie de acordul tatălui, fie de custodia completă.

Așa că, în luna ianuarie a acestui an, Lia a decis să apeleze la a doua variantă și l-a chemat în instanță pe Prințul Paul. După ce a obținut drepturi exclusive, Lia și Carol au plecat în Marea Britanie.

Paul, alături de Lia şi fiul lor
Paul, alături de Lia şi fiul lor

Avocatul și prietenul familiei, Florin Ghiulbenghian, a dezvăluit pentru redactia.ro că aceasta și-a înscris copilul la școală și că nu ar avea de gând să se întoarcă în România: „Știu că l-a înscris la o școală foarte bună și era extrem de fericită. Prințesa Lia mi-a spus că, până când cel mic nu va termina școala, nu va reveni în România.. Nu mai are la ce să revină. Soțul condamnat, fugar în acel moment, cel mic la școală, casa vândută…

Alte afaceri aici nu au avut. Însă, în cazul aducerii în România a lui Paul, evident, mi se pare mie, cred că Lia va reveni pentru a asigura vizitele la penitenciar, pachetele, toate celelalte lucruri de care va avea nevoie, evident, dacă autoritățile vor fi de acord cu expulzarea în România”, spune Florin Ghiulbenghian. 

Avocatul a precizat și că localizarea Prințului Paul a fost surprinzătoare pentru el, dat fiind faptul că acesta era cetățean francez și că era firesc să fie căutat în special în Franța. “Capturarea lui Paul în Franța, pentru mine e o surpriză. El fiind cetățean francez, cred că era una dintre ultimele destinații în care ar fi trebuit să fugă. Dar asta este viața…”, a concluzionat Ghiulbenghian. 

Click! Spune 

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat în decembrie 2020 verdictul final în dosarul Ferma Băneasa: Remus Truică a fost condamnat la șapte ani de închisoare, israelienii Benjamin Steinmetz și Tal Silberstein au primit câte cinci ani de închisoare, iar Paul al României – trei ani și patru luni. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net