„Prinsul” Paul de România, capturat la Paris

Ultima actualizare:

Paul de România, 73 de ani, nepotul Regelui Carol al II-lea, dat în urmărire din decembrie 2020, a fost capturat la Paris. Astfel, fără doar și poate, cel căruia i se spunea Prințul Paul a devenit „Prinsul” Paul!

Ca urmare a activităților de cooperare între Poliția română și cea franceză, Prințul Paul al României a fost depistat și reținut la Paris. În continuare, se defășoară acte procedurale în vederea aducerii acestuia în țară", a declarat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Condamnat la trei ani și patru luni de pușcărie

La finalul anului 2020, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a transmis sentința definitivă în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Regale de la Băneasa. Inculpatul Paul de România a fost condamnat, atunci, la trei ani şi patru luni cu executare. Cu alte  cuvinte, urma să ajungă în închisoare.

Doar că, nepotul Regelui Carol al II-lea nu a fost de găsit la domiciliul din București. Din acel moment, Paul a fost dat în urmărire internațională, existând indicii că ar fi părăsit țara.

Citește și: Prințesa Lia l-a trimis în judecată pe Prințul Paul, pentru custodia fiului lor

Rămasă doar cu fiul, Carol Ferdinand Lambrino, 11 ani, Lia, soția lui Paul de România, a vrut să plece în Marea Britanie, pentru a-l înscrie pe cel mic la o școală de acolo. Inițial, autoritățile din România nu i-au permis, fiind nevoie și de acordul celui de-al doilea părinte.

În cele din urmă, situația s-a clarificat în instanță, iar Lia a demarat o nouă acțiune în justiție, la începutul acestui an, dorind să îl decadă pe Prințul Paul din rolul de părinte cu funcție decizională asupra copilului pe care îl au împreună.

Nerecunoscut de Casa Regală a României

Inițial, s-a crezut că Paul de România ar fi fugit în Portugalia, existând bârfe că și-ar fi dorit să ceară azil politic în Luxemburg sau Liechtenstein.

Paul-Philippe al României, pe numele său complet, este născut în august 1948. Există mari șanse ca acesta să își petreacă a 74-a aniversare, în spatele gratiilor, în România, în funcție de cât de determinate vor fi autoritățile din Franța să pună capăt „exilului” acestuia și să-l extrădeze.

Citește și: Prințesa Lia, o nouă cerere în instanță, împotriva prințului Paul. Riscă să fie decăzut din drepturile părintești

Prințul Paul este fiul lui Mircea Grigore Carol Labrino și al Helenei Henriette Naravitzine. Tatăl său s-a născut în urma relației lui Carol al II-lea cu Zizi Lambrino, fiind fratele vitreg al Regelui Mihai I al României. Statutul său nu a fost recunoscut, vreodată, de Casa Regală a României.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net