Imagini apocaliptice pe o plajă din Texas. Tone de pești morți împrăștiați pe kilometri întregi de-a lungul țărmului

Tone de pești morți au apărut pe coasta Golfului Texas, în weekend, acoperind km întregi din țărmuri cu carcase putrezite și determinând oficialii locali să avertizeze vizitatorii să stea departe de această plajă.

Tone de pești morți din specia Menhaden au ajuns pe plaja Quintana. Foto: Getty Images.
Tone de pești morți din specia Menhaden au ajuns pe plaja Quintana. Foto: Getty Images.

De ce au murit toți acești pești?

Vizitatorii au fost avertizați să plece de la plaja din Texas după ce tone de pești morți au apărut la țărm. Valurile din Golful Mexic au adus peștii morți la mal, după ce nivelurile scăzute de oxigen dizolvat în apă le-au îngreunat respirația.

Valurile din Golful Mexic au adus, vineri, pești morți în Brazoria, care se află la mai mult de 40 de mile (64 km) sud de Houston, au declarat oficialii locali.

Nivelurile scăzute de oxigen din apă au făcut dificilă respirația peștilor, au spus oficialii departamentului parcurilor și faunei sălbatice din Texas. Fenomenul – cunoscut sub numele de „ucidere a peștilor” – este comun pe măsură ce temperaturile cresc în timpul verii, a spus departamentul de stat.

Să fie de vină schimbările climatice?!

Deși nimeni nu a legat acest incident specific de schimbările climatice, cercetătorii au spus că astfel de ucideri pot deveni mai răspândite pe măsură ce temperaturile se încălzesc și nivelul de oxigen din apele din Statele Unite și Europa scad.

Nivelul de oxigen dizolvat crește odată cu fotosinteza, procesul prin care plantele transformă lumina soarelui, apa și dioxidul de carbon în oxigen. Când există mai puțină lumină solară, fotosinteza încetinește și noaptea se oprește. Dar plantele și animalele din apă continuă să consume oxigen în același ritm, scăzând concentrația, au spus oficialii din parcurile și fauna sălbatică din Texas.

Care a fost cea mai afectată specie de pești

Menhadenul din Golf, pe care pescarii îl folosesc în mod obișnuit pentru momeală, a fost specia cea mai afectată, au spus oficialii din parcuri și animale sălbatice. Acest fapt înseamnă că ar putea exista beneficii pentru moartea în masă a peștilor observată în Brazoria, a raportat National Public Radio.

Katie St Clair, managerul universității Texas A&M din Galveston, a declarat pentru NPR că Menhadenul din Golf este o gustare populară pentru animalele marine și „cu această moarte a peștilor, există un impuls uriaș de nutrienți în mediul nostru. Este un fel de cerc al vieții”, a adăugat ea.

Plaja Quintana a fost curățată în cea mai mare parte de peștii morți, cu excepția unora pe care mașinile nu i-au putut îndepărta, au spus oficialii județului, scrie The Guardian.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net