Imagini emoționante cu pasagerii vasului de croazieră primit în Cambodgia. Printre ei, 17 români
După ce au fost refuzați de patru state, pasagerii vasului de croazieră Westerdam au primit permisiunea de a debarca în Cambodgia. Printre cei aproape 2.000 de pasageri și membri ai echipajului se află și 17 români. Aceștia au fost întâmpinați de premierul Hun Sen, considerat de organizațiile pentru drepturile omului un adevărat dictator.
Pasagerii şi membrii echipajului de pe vasul de croazieră Westerdam, printre care şi 17 români, au debarcat, vineri, în portul Sihanoukville, din Cambodgia, anunță Globalnews.ca, citat de Digi 24.
În ultimele două săptămâni, Japonia, Taiwan, Thailanda şi Filipine nu au permis vasului să intre în porturile lor de teama noului coronavirus. Cele 2.000 de persoane de la bordul vasului, printre care și 17 români, au fost primite în Cambodgia de premierul Hun Sen.
„Acum iubim Cambodgia, evident, după ce Guvernul vostru a fost atât de amabil şi ne-a permis să debarcăm. Suntem mândri de voi şi voi ar trebui să fiţi la fel”, a declarat unul dintre pasageri după debarcare, conform sursei citate.
Premierul Cambodgiei, Hun Sen, a fost criticat că şi-a aruncat după gratii rivalii politici, iar Human Rights Watch l-a caracterizat drept un dictator în toată regula. Hun Sen e la putere de 35 de ani, cel mai lung mandat al unui premier din orice ţară.
Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, joi, că procesul de evaluare medicală a pasagerilor și membrilor echipajului de pe nava de croazieră Westerdam este în derulare, nefiind, până în prezent, confirmate cazuri de infecție cu coronavirus, scrie Mediafax.
Citește și:
Ce este pangolinul, animalul care a răspândit coronavirusul în China
Tot ce trebuie să știi despre coronavirus. Cauze, simptome și cum se tratează
Bilanțul deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 1.383
Bilanţul deceselor provocate de coronavirus în China a ajuns la 1.380, iar numărul persoanelor infectate se apropie de 64.000, transmite CNN, care relatează şi despre riscul unei crize a personalului medical, dat fiind că medici şi asistente au fost infectaţi sau prezintă suspiciuni de infectare, unii fiind plasaţi în carantină.
Conform Comisiei Naţionale de Sănătate din China, numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus în China a ajuns joi la 63.851, cu 5.090 mai multe decât în ziua precedentă, iar bilanţul deceselor a ajuns la 1.380.
La nivel global, numărul deceselor este de 1.383, după ce celor două cazuri din Hong Kong şi Filipine li s-a adăugat şi un deces produs în Japonia. În provincia Hubei, epicentrul epidemiei, au fost spitalizaţi 36.719 pacienţi, starea a 1.685 dintre ei fiind gravă.