Imagini inedite cu soţia lui Kim Jong-Un. A ieşit în public după cinci luni de absenţă

Ultima actualizare:

Soţia lui Kim Jong-Un a avut prima apariţie publică după cinci luni. Ri Sol-Ju şi liderul nord-coreean au participat la un concert pentru a marca Noul An Chinezesc, la Teatrul Mansudea, din Fenian, marţi (1 februarie), conform agenţiei oficiale de ştiri din Coreea de Nord, KCNA.

Kim Jong-Un şi Ri Sol-Ju foto: AFP PHOTO/KCNA VIA KNS
Kim Jong-Un şi Ri Sol-Ju foto: AFP PHOTO/KCNA VIA KNS

Kim Jong-Un şi Ri Sol-Ju, care a purtat o ţinută tradiţională, au fost întâmpinaţi cu muzică şi, atunci când au intrat în teatru, „publicul a izbucnit în urlate”, mai notează KNCA.

După concertul de Noul An Lunar, liderul comunist şi soţia sa au urcat pe scenă ţinându-se de mână, pentru a face o poză de grup, a mai menţionat ziarul de partid Rodong Sinmun.

Imagini de eveniment au fost transmise de televiziunea de stat, iar agenţia de ştiri sud coreeană Yonhap a publicat o captură în care cuplul apare aplaudând,

Ri Sol-Ju a apărut în public după cinci luni foto: captură video
Ri Sol-Ju a apărut în public după cinci luni foto: captură video

Televiziunea de stat a mai publicat marţi imagini cu Ri Sol-Ju călăre pe un cal, în apropierea Muntelui Paektu, alături de Kim, sora liderului, Kim Yo-Jong şi alţi oficiali de top, mai notează nknews.org.

La concertul de marţi a mai fost prezentă şi mătuşa lui Kim, Kim Kyong-Hui, care a apărut în public pentru prima oară în ultimii doi ani. Kim Jong-Un l-a executat pe soţul ei, Jang Song-Thaek, în 2013.

Liderul nord-coreean a apărut marţi cu un bandaj pe degetul arătător stâng, indicând o rănă. El a mai avut bandaje în trecut, pe braţe, degete şi chiar la ceafă, ridicând semne de întrebare privind sănătatea sa.

Soţia lui Kim Jong-Un, rol mai activ în viaţa publică decât predecesoarele sale

Ri Sol-Ju nu are nicio poziţia politică şi nu trebuie să participe la evenimente alături de Kim Jong-Un, dar soţia liderului comunist a avut un rol mult mai activ decât predecesoarele sale şi a fost prezentă la diverse summit-uri şi întâlniri politice în trecut. Ultima sa apariţie publică a fost în data de 9 septembrie, la Palatul Kunsusan, unde s-a adus omagiu foştilor lideri ai Coreei de Nord.

Pandemia, motivul absenţei?

Ea a mai avut perioade de absenţă, una notabilă fiind din februarie 2021, până la ieşire din septembrie, când presa a speculat că Ri Sol-Ju este gravidă sau blolnavă. Serviciul de Inteligenţă din Coreea de Sud crede că Ri şi Kim Jong-Un au trei copii şi a transmis că riscul de infectare cu SARS-CoV-2 a ţinut-o pe nevasta liderului departe de evenimentele publice. Potrivit Reuters, ea a petrecut lunile de absenţă alături de copiii săi. 

Coreea de Nord nu are niciun caz oficial de Covid-19, dar a impus o carantină strictă la graniţe. În ianuarie, imagini din satelit au arătat trenuri care aduc importuri din China, după o pauză de peste un an. 

Cine este Ri Sol-Ju?

Conform theweek.co.uk, Ri Sol-Ju are mai puţin de 35 de ani. Ea a apărut des alături de soţul ei la întâlniri politice importante, mai ales la cele cu liderul chinez Xi Jinping, într-un efort al puterii nord-coreene de a creea o imagine mai prietenoasă a lui Kim Jong-Un. 

Fiica unui profesor, ea poartă des haine vestice, care imită marile case de modă cum ar fi Chanel, şi tocuri şi e un fel de "fashion icon" în Coreea de Nord. Se crede că s-a măritat cu Kim Jong-Un în 2009, după dorinţa tatălui liderului comunist. Ea ar fi fost cântăreaţă înainte de căsnicie şi ar avea un doctorat în ştiinte. 

Ri Sol-Ju şi Kim Jong-Un ar avea trei copii, cel mai mare fiind un băiat. Conform jucătorului de basket Dennis Rodman, ei au o fiică pe nume Ju-ae.

  Puteți urmări știrile Click! și pe Google News! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net