În ce insulă exotică și-au mutat oligarhii iahturile, după sancțiunile aplicate Rusiei

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Oligarhii ruși își simt averile în pericol, după ce SUA au anunțat că vor lua măsuri aspre, care vizează inclusiv anturajul lui Vladimir Putin.  Miliardarii ruși își duc iahturile de lux în Maldive, de teamă să nu fie confiscate, în urma sancțiunilor occidentale.

grecia iaht uk tw png

Statele Unite au anunţat că vor lua măsuri stricte pentru a confisca proprietăţile ruşilor sancţionaţi. „Săptămâna viitoare, vom lansa un grup operativ transatlantic multilateral pentru a identifica, vâna şi îngheţa activele companiilor şi oligarhilor ruşi sancţionaţi – iahturile, conacele lor şi orice alte câştiguri nedorite pe care le putem găsi şi îngheţa potrivit legii”, a anunţat Casa Albă într-o postare pe Twitter.

Washingtonul a impus sancţiuni lui Oleg Deripaska şi altor ruşi influenţi în 2018, din cauza legăturilor pe care le au cu preşedintele Vladimir Putin, după presupusa implicare a Rusiei în alegerile din SUA din 2016, pe care Moscova a dezminţit-o.

Cel puțin 5 iahturi de lux, Observate în largul Oceanului Indian

Miliardarii ruși au început deja să-și pună bunurile la adăpost, în apele Insulelor Maldive. Cel puţin cinci iahturi au fost ancorate sau observate în largul oceanului, miercuri, în Insulele Maldive, țara insulară din Oceanul Indian, care nu a semnat un tratat de extrădare cu Statele Unite, potrivit serviciilor de localizare a navelor, relatează Reuters, citată de News.ro.

Iahtul Clio, deţinut de Oleg Deripaska, fondatorul companiei producătoare de aluminiu Rusal, care a fost sancţionat de Statele Unite în 2018, a ajuns, miercuri, lângă capitala Male, potrivit serviciilor de localizare a transportului maritim, MarineTraffic.

Vladimir Putin și Oleg Deripaska. Foto: GettyImages
Vladimir Putin și Oleg Deripaska. Foto: GettyImages

Iahtul gigant, deţinut de Alexander Abramov, co-fondator al companiei producătoare de oţel Evraz, a ancorat pe 28 februarie. Alte trei iahturi deţinute de miliardari ruşi au fost văzute, miercuri, în apele Insulelor Maldive, potrivit Marine Traffic.

Printre acestea se numără Nirvana, care are o lungime de 88 de metri şi este deţinută de cel mai bogat om al Rusiei, Vladimir Potanin. Un purtător de cuvânt al guvernului din Maldive a refuzat să ofere declaraţii despre această situație.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

image
image
image
image
image
image
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net