Înșelătoria prin care mai mulți infractori au reușit să obțină 46 de milioane de dolari. Ce au putut face cu ajutorul inteligenței artificiale

O rețea din Asia a strâns 46 de milioane de dolari, după ce a păcălit mai mulți bărbați să investească sume exorbitante, prin intermediul inteligenței artificiale. Tehnologia i-a ajutat pe infractori să creeze imagini și clipuri realiste cu ajutorul cărora au pus mâna pe bani grei. 

Escrocii au obținut 46 de milioane de dolari / Foto: Shutterstock
Escrocii au obținut 46 de milioane de dolari / Foto: Shutterstock

Infractorii au apelat la tehnologie pentru a crea imagini și clipuri care să pară reale, cu femei provocatoare. Prin intermediul lor, bărbații se lăsau păcăliți și ajungeau să le trimită bani escrocilor. Mai mulți indivizi din Taiwan, Singapore și India au căzut pradă escrocheriei, în timp ce peste 20 de oameni au fost arestați, potrivit abc17news.com.

Cum s-a desfășurat totul

Hoții au pus totul la cale într-o hală de 4.000 de metri pătrați și împreună cu IT-iști din străinătate și au creat o platformă utilizând criptomonede false. Escrocii foloseau apeluri video cu femei atrăgătoare prin inteligența artificială, în urma cărora au reușit să obțină 46 de milioane de dolari de la bărbați care credeau că și-au găsit aleasa inimii.

Potrivit poliției din Hong Kong, totul începea cu un mesaj în care „femeia atrăgătoare” spunea că a adăugat dintr-o greșeală numărul victimei. Astfel, dacă bărbatul cădea în plasă, discuțiile prindeau contur și ajungeau să își facă planuri împreună. După ce victimele investeau bani frumoși în „dragostea vieții lor”, totul dispărea fără urmă.

Grupul din Hong Kong și-a organizat foarte bine planul și era împărțit în departamente responsabile pentru toate etapele escrocheriei, după cum au constatat oamenii legii. Mai mult, infractorii au folosit chiar și un manual de instruire pentru a-i învăța pe membrii organizației schema din care au câștigat milioane de dolari.

Metoda deepfake

Un exemplu de acest fel a fost cazul unei companii britanice multinaționale din Hong Kong, care a pierdut 25 de milioane de dolari din cauza unor asemenea escrocherii. Metoda deepfake a fost folosită pentru a se da drept directorul și angajații firmei, ca mai apoi să îi poată șantaja. Infracțiunea a durat aproximativ un an, până când poliția a intervenit și a făcut mai multe percheziții, în urma cărora s-au descoperit circa 100 de telefoane și aproape 26.000 de dolari plus o serie de ceasuri scumpe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Harry serios, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
masina electrica
image
actualitate.net
image
actualitate.net