O nouă escrocherie vă poate fura banii pe Internet! Ce a pățit un român care a încercat să își rezerve o vacanță: „Aveți grijă!”

În zilele noastre, din ce în ce mai multe servicii sunt oferite online, iar niciunul dintre noi nu poate nega cât de ușor și simplu au devenit rezervările la hotel, plata facturilor, sau cumpărăturile. Cu toate acestea, există și riscuri serioase la care ne expunem, iar unul dintre acestea a fost întâmpinat atunci când un român a încercat să își rezerve o vacanță prin Booking.

Astăzi, tot mai multe servicii importante sunt oferite online, iar indiferent dacă acest lucru ne place sau nu, nimeni nu poate nega că totul a devenit mult mai ușor, cu ajutorul Internetului. Cu toate acestea, există și riscuri serioase la care ne expunem, iar unul dintre acestea a fost întâmpinat atunci când un român a încercat să își rezerve o vacanță prin Booking.

„Aseară era să-mi iau o țeapă incredibilă sub o formă de phising. Probabil cea mai tare pe care am văzut-o vreodată”, scrie un român pe Twitter. Acesta a primit o notificare chiar de către cei de la Booking, care îl anunța că a primit un mesaj de la proprietarul unei case pe care a închiriat-o pentru o vacanță. În acel moment, românul a observat că link-ul primit arată ciudat, însă mesajul venea chiar de la Booking, nefiind vorba despre un simplu email.

Riscuri majore atunci când facem rezervări online

Cu toate acetea, românul a intrat pe link-ul primit, fiind redirecționat pe o clonă a site-ului Booking. „Eu înțeleg că poți clona un site, dar nu cred ca poți clona și ce comandă am dat eu, alea sunt salvate pe un server Booking. Mi-am completat datele și următorul pas a fost să bag datele de card”, scrie acesta. „Am băgat datele de card (evident un card de revolut fără bani pe el) pentru că eu am crezut că e necesar doar sa fac update la datele de card nu ca vor să-mi tragă banii. După ce am băgat banii, am primit codul asta pe telefon și aici m-am oprit”, mai scrie românul.

Se pare că bărbatul a fost anunțat că mesajele bizare primite erau un atac de tip psihing, iar situații de acest gen au loc de-a lungul lumii, potrivit reprezentanților companiei.

Din păcate, până în acest moment, bărbatul nu a primit niciun răspuns oficial de la Booking, despre situația de care s-a lovit. „Probabil cea mai tare forma de phishing pe care am văzut-o vreodată. Aveți grijă. Booking nu a dat niciun statement oficial legat de asta deși se întâmplă de săptămâni. Am blocat cardul, de pierdut bani n-am pierdut nimic”, a spus românul, care încă nu a primit un răspuns oficial de site-ul de rezervări.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net