Cel mai bun moment pentru a îți rezerva vacanța visurilor tale: „Două sejururi la preț de unul”

Sezonul vacanțelor de vară doar ce s-a încheiat, așa că unii dintre români au început să-și facă planuri pentru anul viitor. Tot mai puțini turiști de la noi din țară își permit să meargă în concediu.

Cele mai bune luni pentru rezervarea vacanței sunt octombrie și noiembrie / foto: Pixabay
Cele mai bune luni pentru rezervarea vacanței sunt octombrie și noiembrie / foto: Pixabay

Având în vedere că prețurile, nu doar cele din turism, au explodat în ultimii ani, cei mai mulți dintre români aleg să rezolve această „problemă” din timp, cel puțin partea cu rezervatul biletelor.

Promoțile Early booking sunt din ce în ce mai populare la noi în țară. Din ce în ce agenții de turism s-au specializat în astfel de oferte, care pot fi cu până la 40-50% mai ieftine, la fel cum ofertele de ultim moment, last minute sunt și ele mult mai accesibile. Însă ofertele early booking au avantajul predictibilității, motiv pentru care sunt și mai căutate.

Care este cel mai indicat moment să faci rezervarea

Totuși, care este cel mai bun moment să îți rezervi vacanța mult visată la un preț cât mai mic. Opiniile pot să difere, așa cum s-a convins o tânără care s-a interesat pe grupul de Facebook Forum Turcia când ar trebui să-și rezerve concediul.

„Early booking. Când? Aș vrea păreri despre când e cel mai ieftin de rezervat/achitat. Am tot citit aici pe grup că noiembrie ar fi cu târg, dar am auzit o părere că în ianuarie e mai ieftin. Deci help”, a scris ea.

De la întrebarea turistei, pe Facebook a început o întreagă dezbatere. Internauții au venit fiecare cu opiniile lor, dar și cu argumente și contraragumente.

„Anul trecut am luat în noiembrie pentru anul acesta. Același hotel în ianuarie era cu 1.000 de euro mai mult. Acum am găsit niște oferte ok la preț și îmi e teamă că dacă mai aștept până în noiembrie, vor fi mai scumpe”, a scris cineva.

„Aceeași problema și la noi. Nu știm dacă să mai așteptăm sau nu”, a spus alt internaut. „În ianuarie am achiziționat anul acesta, a fost mai scump cu 200 euro ca noiembrie anul trecut”, a fost o altă confirmare.

„În timpul târgului de turism din 9-12 noiembrie este cel mai propice moment de a cumpăra vacanțe! Eu așa fac de 10 ani!”, a fost un alt sfat. „De unde cumpărați, de la târg sau agenții online?”, a fost prima întrebare.

La ce trebuie să fii atent atunci când cauți să-ți rezervi vacanța visată

„Până la târg caut pe site-ul fiecărei agenții cel mai bun preț, dar nu la agenții, mărunte, nici foarte ieftine pentru că se poate da greș. Bineînțeles îmi aleg hotelul pentru anul viitor. Liu Resort pentru sfârșitul lui mai și Mylome Luxury pentru început de octombrie. Este prima dată când facem așa. Până acum mergeam în august, dar e foarte cald și foarte scump. Așa vom plăti aproape cât plăteam pe un sejur în august peentru două, în mai și octombrie, iar pe perioada târgului cumpărăm ori de la târg fizic ori on-line, dar plătim fizic nu cu cardul on-line”, a scris altcineva.

Un alt internaut spune că cele mai mici prețuri au fost, de fapt, luna trecută, când sezonul estival de abia se închidea. „Început de septembrie rezervat, acum e cu 120 de euro mai mult”, a venit „verdictul”, susținut și de alți internauți. „Eu am luat acum, am găsit oferte foarte bune, cred că se vor scumpi de luna viitoare.”

Este sigur sau nu să merge în vacanță în Israel?

„În perioada târgului de turism din București! Atunci sunt cei mai mulți tour-operatori cu reduceri consistente!”, a fost alt sfat. „În noiembrie este târgul de călătorii cu reduceri suplimentare pe toată durata târgului. În decembrie și ianuarie sunt așa numitele «early booking» de asemenea cu discount pentru achitarea avansului înainte de 31 ianuarie, iar diferența cu 30 zile înainte de plecare! Însă, există posibilitatea de a găsi bilete ieftine și cu 30 zile înainte de plecare, dacă nu se vând toate biletele unui resort, aici însă vă asumați riscul de a nu mai găsi în orice locație. Așadar, vreți să găsiți discount sigur - decembrie si ianuarie! Discounturi mai mari pe durata târgului, dar vă cer toți banii în avans de obicei! Indiferent cum, Turcia nu dă greș... Vacanțe plăcute!”, s-a arătat convins un alt membru al grupului.

Alții s-au arătat îngrijorați de contextul geopolitic al momentului, în care pare că nu mai există niciun fel de garanții, iar liniștea pare de domeniul trecutului.

„E «safe»? În contextul războiului din Israel ? Libanul amenință cu un război mondial dacă Israel ataca Fâșia Gaza”, a întrebat cineva. „Din pacate, nimic nu e «safe» în prezent”, i-a răspuns imediat altcineva, potrivit Adevarul. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cipru shutterstock jpg
image
image
image
image
image
image
Marea Neagra FOTO Shutterstock jpg
imparatul care nu iubea roma historia ro jpg
Longevitate - cuplu varstnici - sport FOTO Shutterstock
caine  jpg
lacusta voda
pui delfin jpg
profesoara bac1 jpg
1 sandvis jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net