Top 5 locuri din România pe care trebuie să le vezi toamna. Au cele mai frumoase peisaje și culori în luna octombrie

Vrei o toamnă de poveste, la noi acasă? Ei bine, află că este anotimpul perfect să descoperi comorile României. Așadar, pentru cei care nu s-au pregătit încă de o vacanță și nu au găsit destinația ideală, iată unele dintre cele mai frumoase locuri din țara noastră pe care să le vizitezi toamna asta.

Locurile din România pe care trebuie să le vizitezi toamna / Foto: Pixabay
Locurile din România pe care trebuie să le vizitezi toamna / Foto: Pixabay

Toamna în România este o perioadă splendidă a anului, mai ales în a doua jumătate a lunii octombrie, când putem admira în păduri, pe munți și pe dealuri, o simfonie de culori. Și chiar dacă perioada concediilor s-a terminat și temperaturiile sunt mai scăzute, fără doar și poate, anotimpul perfect pentru a ne bucura de o vacanță pe meleagurile țării noastre este toamna. Iată destinațiile ideale unde poți admira nuanțele arămii ale acestui anotimp.

Lacul Sfânta Ana

Lacul Sfânta Ana este una dintre cele mai importante atracţii naturale ale Ţinutului Secuiesc, totodată fiind unicul lac din Europa Central-Estică format pe fundul craterului unui vulcan stins. Este vizitat anul de mii de turiști, frumusețea locului fiind una cu totul aparte, mai ales toamna. Lacul Sfânta Ana se află la o altitudine de 949-950 m şi este situat pe teritoriul Rezervaţiei Naturale Mohoş.

Piatra Craiului

Peisajele superbe de toamnă pot fi admirate și la poalele Pietrei Craiului. Privirea va fi încântată de casele tradiționale specifice zonei și de peisajele tomnatice deosebite. Piatra Craiului în vreme de toamnă este absolut superbă. Bineînțeles, orice anotimp are farmecul său, iar Piatra Craiului este oricând plăcută și spectaculoasă, însă toamna este cel mai plăcut peisaj pentru ochii privitorului.

Valea Doftanei

Valea Doftanei este locul ideal pentru cei care vor să se bucure de natură, dincolo de aglomerația marilor orașe. Și bineînțeles că toamna este perioada ideală în care trebuie vizitat acest loc. Brăzdată de râuri și lacuri superbe, de baraje și rezervații naturale, Valea Doftanei este perfectă pentru a experimenta farmecul și liniștea vieții rurale.

Valea Vaserului

Valea Vaserului, locul cu cele mai vechi tradiții maramurețene, este destinația perfectă toamna. Te poți plimba pe ultima cale ferată forestieră cu abur de la noi din țară. Mocănița trece pe Valea Vaserului, din Vișeul de Sus, și te va ajuta să vezi cele mai importante bogății ale României. Pe lângă peisajele deosebite, aici te vor impresiona și tradițiile maramureșene păstrate cu mare grijă de sute de ani.

Castelul Peleș

Bineînțeles că și Castelul Peleș se numără printre locurile cu cele mai frumoase peisaje de toamnă. Considerat unul dintre cele mai frumoase edificii de tip istoric din România, obiectivul turistic nu trebuie să lipsească de pe lista destinațiilor de vizitat în sezonul de toamnă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
astrazeneca jpeg
bookkeeping 615384 1280 jpg
hol spital jpeg
eurovision jpg
Dealul Sanpetru din Hunedoara  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (57) jpg
Heatwave (1) 1712718758115 jpg
image png
Colectie bancnote vechi png
image
actualitate.net
image
actualitate.net