Cum au fost jefuiți turiștii care luau masa într-un local din Brașov. Ce este metoda „Restaurantul”

Turiștii care și-au petrecut vacanța în stațiunile montane din Brașov au fost furați de un cuplu de hoți, în timp ce se aflau în restaurante de renume. Hoții aveau o metodă unică de a sustrage bani sau diferite obiecte de valoare. Iată cum acționau! 

Cum rămâneau turiștii fără bani în portofele Foto: Shutterstock
Cum rămâneau turiștii fără bani în portofele Foto: Shutterstock

Turiștii au fost jefuiți în restaurante de lux 

La începutul anului acesta, turiștii care și-au petrecut vacanța de iarnă în stațiunile montane din Brașov au reclamat dispariția banilor sau a altor bunuri de valoare în timp ce se aflau în restaurante de renume din Predeal, Bran sau Râșnov. Clienții au realizat că au portofelele goale abia în momentul în care chelnerii le aduceau nota de plată.

Iosif Manea Ț. și Irina B., parteneri de viață și nu numai, au dat lovitură după lovitură în restaurantele celebre din Brașov. Aceștia ținteu în mod special turiștii care păreau înstăriți și păzeau momentul în care aceștia făceau gestul care le permitea hoților să atace.

Cum acționau hoții

Cei doi hoți intrau în restaurante la orele la care se lua prânzul sau cina și se așezau la masă, fără să comande. Le spuneau chelnerilor că așteaptă pe cineva și vor comanda în momentul în care vor veni și prietenii lor. În acest timp, ei erau foarte atenți la orice mișcare.

La un moment dat, se făceau că au scăpat ceva pe jos și, profitând de neatenția vecinilor, controlau buzunarele hainelor lăsate pe spătarul scaunelor. Dacă nu găseau nimic, le cereau chelnerilor să îi mute la altă masă, sub pretextul că au fost anunțați că vor fi mai mulți decât credeau la început sau mai puțini. Ieșeau de multe ori din restaurante cu mii de lei sau gadgeturi valoroase.

Un turist a rămas fără 3.600 de lei

Unul dintre aceștia, căruia hoții i-au furat 3.600 de lei, nu s-a lăsat păgubaș și a încercat să afle cine i-a furat portofelul. Împreună cu unul dintre ospătari a urmărit camerele de supraveghere, și-a identificat vecinii de masă, iar mai apoi a mers la alte restaurante să întrebe dacă suspecții au dat lovitura și acolo, răspunsul fiind afirmativ.

Bărbatul a recunoscut fapta și a fost dispus să înapoieze o parte din banii furați. Partenera sa a negat că ar fi avut vreun rol, explicând că nu știa cu ce se ocupă bărbatul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net