Insula exclusivistă unde poți să te muți gratis într-o casă scumpă. Exista doar o condiție

Nantucket, o insulă din Massachusetts, atrage mulți americani bogați în căutare de vacanțe luxuriante. Anual, diverse case sunt oferite gratuit pe această insulă exclusivistă, însă cumpărătorii sunt obligați să le mute în alte locații, conform Business Insider.

Insula Nantucket este aproape de orașul Boston / foto: Pixabay
Insula Nantucket este aproape de orașul Boston / foto: Pixabay

Potrivit Realtor.com, prețul mediu de vânzare al unei proprietăți în Nantucket se ridică la 3,6 milioane de dolari, însă există și case mult mai scumpe.

Presa americană a relatat despre achiziționarea de către manageri sau fondatori ai unor companii de succes a unor locuințe evaluate între 30 și 40 de milioane de dolari pe insulă. Pe de altă parte, există și posibilitatea de a obține case gratuit, cu condiția ca noii proprietari să le mute în altă parte, acest lucru fiind adesea însoțit de costuri substanțiale.

 Nantucket, o destinație preferată de oamenii bogați din SUA

Mulți oameni bogați care doresc să-și petreacă vara în Nantucket achiziționează terenuri pe care intenționează să-și construiască case de vis. Acest lucru poate implica demolarea structurilor existente, deoarece valoarea terenului depășește adesea valoarea casei existente, a explicat Anne Kuszpa, director executiv al Housing Nantucket, o organizație nonprofit care oferă locuințe la prețuri accesibile pentru comunitatea locală.

Regula de „demolare întârziată” din Nantucket impune ca orice casă cu „potențial de reutilizare” să fie promovată prin intermediul unui anunț în ziarul local timp de 30 de zile.

Deși nu este obligatoriu ca o casă să fie oferită gratuit, acest lucru s-a dovedit a fi o practică comună, deoarece majoritatea proprietarilor preferă să nu suporte costurile demontării.

Ce condiție trebuie să îndeplinească noul proprietar

Steven Cohen, avocat imobiliar, administrează una dintre aceste case oferite gratuit într-un cartier de lux, evaluată fiscal la aproape 800.000 de dolari. 

Noul proprietar trebuie să suporte costurile mutării casei, care implică de obicei ridicarea acesteia de pe fundația actuală și transportarea pe un trailer către o altă locație pe insulă.

Potrivit lui Cohen, mutarea unei locuințe de 230 de metri pătrați poate costa cel puțin 100.000 de dolari, iar prețul crește odată cu mărimea casei. Cu toate acestea, chiar și în acest caz, este mult mai ieftin să muți o casă decât să construiești una de la zero.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net