Insulele superbe din Europa care au declarat „război” supraturismului. Ce dezicie au luat localnicii

Spania, cea de-a doua mare destinație turistică mondială, trebuie să țină piept supraturismului. Din insulele Baleare și până în Canare, din Barcelona până la Malaga, manifestațiile ostile supraturismului obligă autoritățile să formeze un sector economic crucial, totul pentru bunăstarea locuitorilor, transmite AFP, citat de Agerpres. 

Turist / foto: Pixabay
Turist / foto: Pixabay

Din ce în ce mai mulți turiști își fac apariția în Insulele Canare, care deja sunt suprasolicitate. Sâmbăta viitoare ar trebui să aibă loc un protest în insulele din arhipeleagul aflat în nord-vestul Africii. Se dorește oprirea construcției a două complexe hoteliere și creșterea bunăstării locuitorilor care deja nu mai pot face față valului de turiști. 

Insulele Canare, sufocate de turiști

„Insulele Canare nu mai pot!” -  este sloganul de la care a fost lansat anunțul pentru un viitor protest. Principalul obiectiv al acestuia este acela de a opri construcția a două complexe hoteliere la Tenerife, principala insulă din arhipelag. De asemenea, este luată în calcul bunăstarea locuitorilor care se confruntă cu o explozie incontrolabilă de turiști. 

„Insulele noastre sunt o comoară care trebuie apărată” susţine organizaţia 'Canarias se agota' ('Insulele Canare se epuizează' n.r.) aflată la originea mişcării de proteste, şi ai cărei membri au intrat săptămâna trecută în grevă pentru a pune presiune asupra autorităţilor.

În decursul anului 2023, peste 16 milioane de vizitatori au fost înregistrate în insulele Canare, de 7 ori mai mulți turiști decât cei 2,2 milioane de locuitori. 

Din ce în ce mai multe regiuni populare din Spania se confruntă cu supraturismul. Astfel, din ce în ce mai multe mișcări anti-turistice au apărut în ultima vreme în Spania. 

De asemenea, în Malaga, una dintre destinațiile preferate de turiștii care vor să se bucure de soare și de plajă, pe zidurile și porțile locuințelor care găzduiesc turiști se pot observa diverse mesaje transmise prin intermediul autocolantelor, cu slogane de tipul: „Aici înainte era casa mea” sau „întoarce-te acasă la tine”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net