Întreaga omenire ar putea rămâne fără internet luni de zile! NASA avertizează

Omenirea ar putea să rămână fără internet luni de zile. A fost mesajul celor de la NASA, care au trimis o navă spațială pentru a preveni acest dezastru. Specialiștii vorbesc despre „o apocalipsă a internetului”, un fenomen care ar face nefuncționale toate căile de comunicare.

NASA a făcut o avertizare în legătură cu internetul Foto: Facebook
NASA a făcut o avertizare în legătură cu internetul Foto: Facebook

NASA a început o misiune specială

NASA a lansat o navă spațială în cadrul unei misiuni de prevenire a unei potențiale "apocalipse a internetului", care ar fi putut lăsa oamenii de pe Pământ fără acces la rețelele de comunicatii globale.

Misiunea sondei solare Parker Solar Probe (PSP) a NASA a călătorit cu succes prin vânturile solare pentru prima dată, adunând date vitale care ar putea ajuta la prevenirea unei pene de curent în bandă largă la nivel mondial.

Ce înseamnă „apocalipsă a internetului”

Este vorba despre așa numita „apocalipsă a internetului”, un fenomen care ar fi făcute nefuncționale cam toate caile de comunicare. Printre ele, inclusiv pe cele telefonice. Furtuna solară ar fi lovit pâmântul în următorii 10 ani, iar efectele ar fi fost resimțite pe parcursul unor luni întregi.

Ce pagube ar aduce omenirii o zi fără internet 

Oprirea serviciilor web poate avea un impact economic de până la 815 milioane RON, ceea ce ne duce aproape de suma de 190 milioane de dolari.

Pe lângă impactul pe care-l are asupra libertății de exprimare și stabilității politice în anumite regiuni, oprirea internetului poate însemna un nivel în plus de anxietate pentru afaceri, cât și pentru muncitori.

Costul opririi ecosistemului Facebook pentru 6 ore ar costa România 2.5 milioane de dolari.

Cine a inventat internetul 

Atunci când vorbim despre internet, cei mai mulți dintre utilizatorii de dispozitive inteligente se referă doar la ceea ce este la vedere, adică la ferestre de browser, website-uri, adrese URL sau motoare de căutare.

Însă internetul real este, de fapt, un întreg set de protocoale și de reguli pe care cineva le-a inventat și mai apoi le-a dezvoltat pentru ca noi să putem naviga.

Cele două persoane cărora le este atribuită inventarea internetului și a protocoalelor utilizate în zilele noastre au fost Robert Elliot Kahn și Vinton Cerf în 1973.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net