Până la sfârșitul acestui an, Luna va avea prima ei casă. Este roșie și va fi adusă de japonezi. FOTO

Ultima actualizare:

Visul de 25 de ani al artistului Mikael Genberg de a pune pe Lună o casă roșie cu ornamente albe este în sfârșit gata să devină realitate. Moonhouse va fi lansată pe Lună ca parte a misiunii lunare a companiei japoneze ispace în iarna lui 2024. Proiectul urmărește extinderea vieții umane în spațiu. Casa Lunii a stârnit intrigi la nivel global, oamenii de știință invitând la reflecții asupra supraviețuirii, dezvoltării și relației umanității cu spațiul.

O misiune japoneză lansează prima casă pe Lună

Suprafața Lunii. Sursă foto: NASA
Suprafața Lunii. Sursă foto: NASA

O misiune japoneză va lansa în iarna acestui an prima casă pe Lună, la bordul unui rover selenar numit Tenacious. Vehiculul spațial va călători pe Lună cu o sondă de aselenizare numită Resilance, construită de compania spațială privată ispace din Japonia.

Reprezentanții proiectului Moonhouse au comunicat vestea pe o rețea socială.

„În sfârșit suntem mândri să anunțăm că va exista o casă pe Lună. Va fi lansată din Cape Canaveral în iarna anului 2024 securizată la bordul roverului selenar TENACIOUS stocat în sonda de aselenizare RESILIANCE construită de compania spațială privată japoneză ispace. Ireal”, au scris reprezentanții Moonhouse, transmite space.com.

Proiectul casei pe lună devine realitate

„The Moonhouse” este un proiect al artistului suedez Mikael Genberg, început în urmă cu 25 de ani, care are ca scop trimiterea unui căsuțe roșii pe suprafața Lunii.

Proiectul „The Moonhouse” aparține artistului suedez Mikael Genberg. Foto: Mikael Genberg
Proiectul „The Moonhouse” aparține artistului suedez Mikael Genberg. Foto: Mikael Genberg

Genberg este cunoscut pentru proiectele sale artistice spectaculoase. Unul dintre cele mai notabile proiecte este The Moonhouse, care a atras atenție internațională.

„Poate că prima casă de pe Lună poate simboliza căutarea eternă a vieții de a supraviețui și de a se dezvolta, oferind o perspectivă unică asupra existenței și un ochi către pământ”, spunea suedezul Mikael Genberg.

image

Lansarea lunară marchează punctul culminant al viziunii suedezului, susținută de misiunea ispace care urmărește extinderea vieții umane în spațiu.

„The Moonhouse se aliniază cu viziunea noastră de a extinde viața umană în spațiu și de a crea un viitor durabil”, a transmis Julien-Alexandre Lamamy, CEO al ispace Europe.

În ultimii trei ani, peste 100 de indivizi din diverse domenii au contribuit la transformarea Moonhouse în realitate.

„Casa Lunii este un simbol colectiv al ceea ce putem realiza împreună. Mai întâi, punem o casă pe Lună, apoi facem ceva dificil”, a spus Genberg.

Imaginea unei case pe lună „nu lasă pe nimeni neatins”

Luna a stimulat întotdeauna imaginația omului cu frumusețea ei rece.

Existența unei case roșii cu ornamente albe în mijlocul „pustiirii magnifice”, așa cum a spus unul dintre primii călători lunari, are potențialul de a schimba întreaga imagine.

Indiferent ce gânduri și sentimente le generează casa lunară în fiecare dintre noi, ea nu lasă pe nimeni neatins, spun cei care vor transforma acest proiect în realiate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Autorul atacului de la Palatul Parlamentului  Imagine amator jpg
2014 Nysa, stare miasto 03 JPG
gunoi freepik jpg
oase jpg
nucsoara istock jpg
complice crime constanta jpg
swan 200461 1280 jpg
femeie cu caine langa calorifer 2251084105 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net