Kamala Harris a numit România în dezbaterea istorică cu Donald Trump. În ce context

Ultima actualizare:

Prima dezbatere Trump-Harris a avut loc marți noapte. Atacurile dintre cei doi candidați și schimburi dure de replici au fost urmărite de zeci de milioane de telespectatori. Au răspuns la o serie de întrebări de politică internă și externă, s-au atacat și s-au acuzat de minciună. În timpul confruntării, Kamala Harris a pomenit România.

Harris a adus în discuție vizita pe care a făcut-o în România

Kamala Harris a acceptat nominalizarea democrată pentru a candida la președinție FOTO PROFIMEDIA

Unul dintre subiectele abordate la întâlnirea de marți noape a fost războiul din Ucraina. Harris a vorbit despfre eforturile administrației Biden de a împiedica războiul.

În acest cotext, Kamala Harris a adus în discuție vizita pe care a făcut-o în România, în martie 2022.

Democrata a mintit că la scurtă vreme de la invazia Rusiei în Ucraina, a mers în țările aliate de la granița NATO, România și Polonia, pentru a consolida angajamentul american față de flancul estic, dar și pentru a oferi sprijin Ucrainei în războiul declanșat de Rusia lui Putin.

„Eu m-am întâlnit cu Zelenski cu câteva zile înainte de invazie. Apoi am fost în România și Polonia și am adus 50 de țări împreună să susțină Ucraina pentru lupta ei dreaptă de apărare.

Grație ajutoarelor noastre, Ucraina rămâne o țară liberă și independentă. Dacă Trump era președinte, Putin era la Kiev acum. Agenda lui Putin nu e doar despre Ucraina, de aceea aliații noștri europeni sunt atât de bucuroși că Trump nu e mai președinte. El nu înțelege de ce e NATO cea mai importantă alianță din lume”, a declarat Kamala Harris.

Viziunea lui Harris Dacă Trump ar fi președinte

„Dacă Donald Trump ar fi preşedinte, Putin ar sta chiar acum la Kiev şi înţelegeţi ce ar însemna acest lucru, deoarece agenda lui Putin nu se referă doar la Ucraina. Înţelegeţi de ce aliaţii europeni şi aliaţii noştri din NATO sunt atât de recunoscători că nu mai sunteţi preşedinte şi că înţelegem importanţa celei mai mari alianţe militare pe care lumea a cunoscut-o vreodată, care este NATO, şi ce am făcut pentru a păstra capacitatea lui Zelenski şi a ucrainenilor de a lupta pentru independenţa lor. Altfel, Putin ar fi stat la Kiev cu ochii pe restul Europei, începând cu Polonia”, a punctat Kamala Harris în cadrul dezbaterii de la ABC News. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Margareta a Romaniei si Principele Radu foto Facebook jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
calorifer_shutterstock 2123771615 jpg
aleea cununilor facebook jpg
piki antena 1 jpg
WhatsApp Image 2024 09 17 at 15 31 26 jpeg
458400548 832479939068191 3801187412317697331 n (1) jpg
bani multi pensie jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
dragos tabaran a murit jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net