Lacrimi la Cannes. Metronom, filmul românesc care a făcut senzație la festival

Ultima actualizare:

România a fost apreciată în lumea filmului! Metronom, primul lung metraj al regizorului Alexandru Belc, a fost primit cu aplauze la premiera de la Cannes.

După ce a muncit foarte mult la Metronom, Alexandru Belc a primit doar cuvinte de laudă, ieri, la premiera mondială din cadrul festivalului de la Cannes.

Lacrimi de fericire la festivalul de la Cannes

Criticii de film, dar și cinefilii ce se dau în vânt după astfel de evenimente culturale au transmis aprecieri și aplauze realizatorilor, dar și povestirii care a reușit să capteze atenția persoanelor ce se aflau în sală.

Citește și Supermodelul Naomi Campbell, imagini rare cu fiica ei, la Cannes

La finalul evenimentului, cei doi actori s-au alăturat prin intermediul aplicației Skype și au oferit informații despre experiența pe care aceștia au trăit-o la Cannes.

„Eu am crezut până într-un punct că este de complezenţă că ne aplaudă aşa şi am aflat după proiecţie că nu e aşa şi că publicul de la Cannes poate să fie foarte dur.

Motiv pentru care m-am bucurat enorm că oamenii din sală au părut că au stat cu noi pe tot parcursul filmului, s-au ridicat în picioare la final şi au fost mulţumiţi. Eu m-am simţit bine, m-am simţit recunoascătoare.”, a declarat Mara Bugarin, la Observator.

Vezi și Nou protest, cu fumigene, la Festivalul de la Cannes

Metronom, filmul românesc care a făcut senzație la Cannes

Pelicula prezintă povestea a doi tineri, care trăiesc o poveste de iubire în România anului 1972.

În București, în 1972, Ana, în vârstă de 17 ani, visează la dragoste și libertate. Într-o noapte, în timp ce petrecea cu prietenii ei, aceștia au decis să trimită o scrisoare către Metronom, programul prin care Radio Europa Liberă transmitea în România.

Povestea nu e lipsită de acțiune, căci trimiterea scrisorii către Metronom e și momentul în care Securitatea își face apariția. 

Cannes este unul dintre cele mai importante festivaluri de film la nivel mondial, fiind dedicat atât filmelor artistice, cât și celor ce sunt dedicate pentru un public anume. De fiecare dată, Cannes aduce cele mai importante producții cinematografie către cinefili și criticii de film, punând la încercare opinia publică și tendințele din acel moment. 

În 2021, drama fantastică „Titane”, regizat de către Julia Ducournau, a reușit să-i impresioneze pe critici și a câștigat marele premiu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net