Nou protest, cu fumigene, la Festivalul de la Cannes

Ultima actualizare:

Covorul Roșu al Festivalului de film de la Cannes a fost ocupat, în seara zilei de duminică, 22 mai, de protestatare cu fumigene și un banner enorm.

Protestul de la Cannes, din seara zilei de 22 mai. Foto: EPA - EFE
Protestul de la Cannes, din seara zilei de 22 mai. Foto: EPA - EFE

Acestea au dorit să atragă atenția asupra crimelor comise împotriva femeilor, pe criterii de gen. Protestul a fost organizat cu ocazia premierei producției „Holy Spider”.

Listă cu numele a 129 de femei ucise

Filmul regizorului Ali Abbasi este un thriller polițist, despre un criminal în serie, ale cărui victime erau lucrătoare sexuale.

Citește și: Viorica Vodă, după mărturiile de la Gala Gopo: «Am fost întâmpinată cu sarcasm, cu ironii, cu ipocrizie»

Îmbrăcate în negru, protestatarele au afișat un banner pe care au fost scrise 129 de nume ale unor femei ucise în ultimul an.

Agenții responsabili cu securitatea evenimentului nu le-au îndepărtat pe protestatare, inițiativa lor nefiind, de altfel, violentă. S-a spus, chiar, că momentul ar fi fost inclus special în organizarea premierei filmului pentru a atrage atenția asupra fenomenului.

Feminist protest at Holy Spider premier #Cannes pic.twitter.com/VCEz0aI3BW

— Gregory Ellwood - CANNES - The Playlist 🎬 (@TheGregoryE) May 22, 2022

Este al doilea protest care marchează premiera unui film la festivalul de anul acesta. În urmă cu câteva zile, la premiera filmului „Three Thousand Years of Longing”, o protestatară împotriva războiului din Ucraina a ajuns, fără haine și cu cuvântul SCUM, scris pe corp, pe covorul roșu.

Protest împotriva războiului din Ucraina

Tradus din engleză, cuvântul „scum” înseamnă „gunoi” sau „rebut”. Totodată, SCUM este un grup activist francez, adept al manifestului feminist radical al lui Valerie Solanas.

Activista protesta împotriva violenței și a abuzurilor sexuale asupra femeilor și suprimarea acestora, în războiul din Ucraina.

On the Cannes red carpet for George Miller’s new movie, the woman in front of me stripped off all her clothes (covered in body paint) and fell to her knees screaming in front of photographers. Cannes authorities rushed over, covered her in a coat, & blocked my camera from filming pic.twitter.com/JFdWlwVMEw

— Kyle Buchanan (@kylebuchanan) May 20, 2022

Femeia în cauză a renunțat la haine și s-a năpustit pe covorul roșu al festivalului, înainte ca agenții de securitate să poată interveni și să o îndepăreteze din perimetrul covorului roșu, de la premiera filmului de la Cannes.

Citește și: Câte femei au fost hărțuite anul trecut la serviciu. Mesajul Gabrielei Firea

Pentru un impact vizual garantat, protestatara și-a pictat pe corp steagul Ucrainei și mesajul „Stop Raping Us” (n.r. „Nu ne mai violați”), scris pe abdomen. Femeia a fost acoperită cu hainele agenților de securitate și a fost scoasă din zonă, în timp ce zbiera.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net