Nou protest, cu fumigene, la Festivalul de la Cannes

Covorul Roșu al Festivalului de film de la Cannes a fost ocupat, în seara zilei de duminică, 22 mai, de protestatare cu fumigene și un banner enorm.

image
Protestul de la Cannes, din seara zilei de 22 mai. Foto: EPA - EFE

Acestea au dorit s─â atrag─â aten╚Ťia asupra crimelor comise ├«mpotriva femeilor, pe criterii de gen. Protestul a fost organizat cu ocazia premierei produc╚Ťiei ÔÇ×Holy SpiderÔÇŁ.

List─â cu numele a 129 de femei ucise

Filmul regizorului Ali Abbasi este un thriller poli╚Ťist, despre un criminal ├«n serie, ale c─ârui victime erau lucr─âtoare sexuale.

Cite╚Öte ╚Öi: Viorica Vod─â, dup─â m─ârturiile de la Gala Gopo: ┬źAm fost ├«nt├ómpinat─â cu sarcasm, cu ironii, cu ipocrizie┬╗

Îmbrăcate în negru, protestatarele au afișat un banner pe care au fost scrise 129 de nume ale unor femei ucise în ultimul an.

stanga
dreapta
image
image
image
protest cannes 2022 FOTO EPA EFE (4) jpg

Agen╚Ťii responsabili cu securitatea evenimentului nu le-au ├«ndep─ârtat pe protestatare, ini╚Ťiativa lor nefiind, de altfel, violent─â. S-a spus, chiar, c─â momentul ar fi fost inclus special ├«n organizarea premierei filmului pentru a atrage aten╚Ťia asupra fenomenului.

Este al doilea protest care marcheaz─â premiera unui film la festivalul de anul acesta. ├Än urm─â cu c├óteva zile, la premiera filmului ÔÇ×Three Thousand Years of LongingÔÇŁ, o protestatar─â ├«mpotriva r─âzboiului din Ucraina a ajuns, f─âr─â haine ╚Öi cu cuv├óntul SCUM, scris pe corp, pe covorul ro╚Öu.

Protest împotriva războiului din Ucraina

Tradus din englez─â, cuv├óntul ÔÇ×scumÔÇŁ ├«nseamn─â ÔÇ×gunoiÔÇŁ sau ÔÇ×rebutÔÇŁ. Totodat─â, SCUM este un grup activist francez, adept al manifestului feminist radical al lui Valerie Solanas.

Activista protesta ├«mpotriva violen╚Ťei ╚Öi a abuzurilor sexuale asupra femeilor ╚Öi suprimarea acestora, ├«n r─âzboiul din Ucraina.

Femeia ├«n cauz─â a renun╚Ťat la haine ╚Öi s-a n─âpustit pe covorul ro╚Öu al festivalului, ├«nainte ca agen╚Ťii de securitate s─â poat─â interveni ╚Öi s─â o ├«ndep─âreteze din perimetrul covorului ro╚Öu, de la premiera filmului de la Cannes.

Cite╚Öte ╚Öi: C├óte femei au fost h─âr╚Ťuite anul trecut la serviciu. Mesajul Gabrielei Firea

Pentru un impact vizual garantat, protestatara ╚Öi-a pictat pe corp steagul Ucrainei ╚Öi mesajul ÔÇ×Stop Raping UsÔÇŁ (n.r. ÔÇ×Nu ne mai viola╚ŤiÔÇŁ), scris pe abdomen. Femeia a fost acoperit─â cu hainele agen╚Ťilor de securitate ╚Öi a fost scoas─â din zon─â, ├«n timp ce zbiera.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

matteo jpg
harta ANM 6 iulie 2022 jpg
4 laura cosoi jpg jpeg
lauren nava croaziera secrete (1) jpg
Monica Tatoiu
emil rengle
1 zahar shutterstock 1649448835 jpg jpeg
irina loghin 80 de ani jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Smartphone Apple iPhone 13 FOTO Shutterstock
pahare   nunta   wine g2eb1bccbb 1280 jpg
viorel hrebenciuc jpeg
Kate Middleton ┼či Prin┼úul William
sf cuv sisoe cel mare sf mc lucia din roma 148107 jpg
woman 2566854 1920 jpg