Măcel la Ierusalim! Un criminal de 21 de ani a împușcat mortal 7 persoane, iar un minor de 13 a rănit, tot prin împușcare, alte 2

Poliția israeliană a declarat că cel puțin șapte persoane au fost ucise și trei au fost rănite într-un schimb de focuri de armă în apropierea unei sinagogi din Ierusalim, vineri, pe fondul tensiunilor ridicate din Israel și teritoriile palestiniene.

Atac armat
Atac armat

Măcel într-o sinagogă din Ierusalim: 7 persoane au fost împușcate

Două persoane au fost rănite într-un atac armat separat, sâmbătă, în zona Orașului David din Ierusalim, potrivit poliției și serviciilor de ambulanță. Victimele, una în vârstă de 20 de ani și alta de 40 sau 50 de ani, au fost transportate la unitatea de traume a Centrului medical Shaare Zedek, a precizat spitalul.

Într-un comunicat, poliția a precizat: Suspectul care a tras a fost neutralizat, după ce mai multe echipaje de poliție au fost chemate la fața locului". Incidentul este tratat ca un presupus atac terorist, potrivit unui raport preliminar emis de poliția din Ierusalim.

Atacatorul de vineri a fost, de asemenea, ucis ulterior de forțele de poliție, potrivit oamenilor legii, în ceea ce șeful poliției Yaakov Shabtai a descris drept „unul dintre cele mai grave atacuri teroriste din ultimii ani”.

Citește și - Românul care și-a împușcat colegii a fost eutanasiat astăzi! Pistolarul din Tarragona”, primul deținut din Spania căruia i-a fost acordat acest drept

„În urma atacului cu focuri de armă, a fost stabilit decesul a 7 civili, iar alți 3 au fost răniți grav în urma împușcăturilor”, a declarat poliția.

Cinci dintre victimele împușcăturilor au fost declarate moarte la fața locului, a declarat serviciul de salvare de urgență Magen David Adom (MDA) din Israel: patru bărbați și o femeie. Cinci persoane au fost transportate la spitale, iar din acestea, un alt bărbat și o femeie au fost declarați morți.

Premierul Benjamin Netanyahu, mesaj pentru israelieni

Printre răniți se numără și un băiat de 15 ani, a precizat MDA. Atacul a avut loc în jurul orei locale 20:15, în apropiere de o sinagogă de pe strada Neve Yaakov, potrivit unui comunicat al poliției.

Shabtai a declarat că bărbatul înarmat „a început să tragă în oricine îi stătea în cale. S-a urcat în mașina sa și a început să ucidă cu un pistol, de la distanță mică”. El a fugit apoi de la locul faptei cu un vehicul și a fost ucis după un schimb de focuri cu forțele de poliție, a precizat poliția.

Poliția l-a identificat pe bărbatul înarmat ca fiind un rezident în vârstă de 21 de ani din Ierusalimul de Est, precizând într-un comunicat că acesta pare să fi acționat singur. Ierusalimul de Est este o zonă predominant palestiniană a orașului, notează CNN.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a îndemnat vineri seară populația din Israel să nu apeleze niciodată la asemenea atacuri de răzbunare și să lase oamenii legii să-și facă treaba. „Fac apel la oameni să nu-și facă singuri dreptate. În acest scop avem o armată, poliție și forțe de securitate. Acestea acționează și vor acționa în conformitate cu instrucțiunile cabinetului”, a declarat el.

Un copil de 13 ani a împușcat 2 persoane

Acesta nu este, însă, singurul atac armat din Ierusalim. Un palestinian în vârstă de 13 ani a împușcat și a rănit două persoane în Ierusalimul de Est, la mai puțin de o zi după ce un alt bărbat înarmat a ucis șapte israelieni în fața unei sinagogi, alimentând îngrijorarea cu privire la noi atacuri în una dintre cele mai sângeroase luni din ultimii ani în Israel și în Cisiordania ocupată.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net