Emmanuel Macron se va întâlni cu Iohannis la București! Și-a anunțat vizita în ultimul moment

Marți, 14 iunie, Klaus Iohannis urmează să îl întâlnească pe omologul său francez, Emmanuel Macron, pentru a discuta chestiuni ce țin de geopolitică și economie. Macron și-a anunțat vizita pe ultima sută de metri!

Klaus Iohannis se va întâlni marți, 14 iunie, cu Emmanuel Macron
Klaus Iohannis se va întâlni marți, 14 iunie, cu Emmanuel Macron

Emmanuel Macron va sosi marți, 14 iunie, la București pentru a discuta personal cu Klaus Iohannis despre reforma Uniunii Europene propusă de către Paris, dar care nu este deloc pe placul României, conform Adevărul. Analistul poltic Ştefan Popescu explică faptul că întrunirea ar putea să fie una fructuoasă, dacă Klaus Iohannis vine cu idei și propuneri concrete, nu simple banalități.

Citește și: Regina Elisabeta a II-a a primit un cadou fabulos de la Emmanuel Macron

Ce subiecte de discuție vor aborda Iohannis și Macron

  „Cel mai probabil preşedintele Macron va aborda în discuţiile cu preşedintele Iohannis şi reticenţele României cu privire la proiectul sau de reforma a Uniunii Europene. România a făcut bine că a spus «Nu». Ştiţi, fostul preşedinte francez François Mitterrand spunea că cel mai important cuvânt în politică este «Nu». De ce ? Pentru că atunci toţi vin la tine să te întrebe de ce refuzi. Important este însă şi cu ce venim, cu ce idei, cu ce proiect de reforma a Uniunii şi nu cu banalităţi de genul sloganului preşedinţiei române a Consiliului UE despre coeziunea europeană”, declară Ștefan Popescu. 

Vezi și: Președintele Klaus Iohannis a împlinit 63 de ani. Imagini din tinerețe 

Vizita de lucru a preşedintelui Macron vine într-un moment în care relaţiile economice dintre cele două ţări sunt destul de bune, iar investiţiile franceze în România sunt unele consistente, subliniază analistul. 

Klaus Iohannis a petrecut cu o seară înainte de se întâlni cu președintele Emmanuel Macron. Președintele României a împlinit 63 de ani pe 13 iunie. Cariera lui a cunoscut și suișuri și coborâșuri, dar se pare că românii au în continuare încredere în el, acordându-i un al doilea mandat la alegerile din anul 2019.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
politia pixabay jpg
washington monument 1628558 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net