Iohannis i-a trimis o scrisoare Reginei Elisabeta, la 3 ani de la întâlnirea de la Palatul Buckingham

Ultima actualizare:

Președintele Klaus Iohannis i-a trimis un mesaj reginei Elisabeta a II-a, cu prilejul aniversării zilei oficiale de naștere și a celebrării Jubileului de Platină.

Iohannis a fost invitat la Palatul Buckingham, în 2019
Iohannis a fost invitat la Palatul Buckingham, în 2019

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, în scrisoarea adresată monarhului, Iohannis și-a exprimat convingerea că Parteneriatul Strategic care leagă România și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord va continua să fie consolidat, în beneficiul ambelor națiuni.

Citește și Lilibet, fetița Prințului Harry și a lui Meghan Markle, întâlnire specială cu Regina Elisabeta

Totodată, președintele țării a mai scris că sărbătorirea Jubileului de Platină „reprezintă un moment istoric și un simbol al devotamentului deplin în slujba cetățenilor.” 

Klaus Iohannis, scrisoare pentru Regina Elisabeta

„Cu prilejul aniversării Zilei Oficiale de Naștere și a celebrării Jubileului de Platină, am deosebita onoare de a transmite Majestății Voastre, în numele poporului român și al meu personal, cele mai calde felicitări, alături de urări de pace și prosperitate pentru Familia Regală și poporul britanic”, se arată în scrisoarea lui Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Vezi și Cum a atras Carmen Iohannis atenția la ceremonia de absolvire! Poze simpatice cu elevii

În urmă cu 3 ani, Carmen și Klaus Iohannis au fost prezenți la o recepție găzduită de regina Elisabeta a II-la Palatul Buckingham, pentru șefii de stat și de guvern care participau atunci la summit-ul NATO. Evenimentul a avut loc în decembrie 2019.

Regina Elisabeta, primul monarh care celebrează Jubileul de Platină

Festivităţile care marchează al 70-lea an de domnie au îneput joi, 2 iunie. Vor fi patru zile de celebrări la care sunt aşteptați să participe milioane de oameni din Marea Britanie, dar şi din întreaga lume.

Pentru a marca acest eveniment, casa regală a dezvăluit imagini nemaivăzute până acum cu Regina Elisabeta a II-a în tinerețe. Ele au fost făcut disponibile pentru un documentar BBC, care a avut premiera la finalul săptămânii trecute.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net