MAE: Cinci români, implicați în accidentul din Ungaria. Doi au fost spitalizați

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, duminică (12 martie), că în total cinci cetățeni români, dintre care unul cu dublă cetățenie, au fost implicați în accidentul tragic de sâmbătă, din Ungaria. MAE a mai precizat că doi dintre români au fost spitalizați, dintre care unul a fost deja externat.

39 de persoane au fost rănite în carambolul de sâmbătă, în Ungaria (Foto: police.hu)
39 de persoane au fost rănite în carambolul de sâmbătă, în Ungaria (Foto: police.hu)

O persoană a murit în urma carambolului de sâmbătă, produs pe autostrada M1, în Herceghalom, la 30 de kilometri de Budapesta. Cadavrul a fost găsit carbonizat, sub o mașină incendiată. MAE a precizat că victima nu este de cetățenie română.

Alte 39 de persoane au fost rănite, dintre care zece copii. Teribilul accident a fost provocat de o furtună de praf, potrivit autorităților ungare.

Cetățeanul român rămas internat se află în afara oricărui pericol

  „În continuarea precizărilor de presă din data de 11 martie 2023, Ministerul Afacerilor Externe informează că Ambasada României la Budapesta a fost contactată prin intermediul numărului de telefon de urgenţă al misiunii diplomatice de către alţi doi cetăţeni români implicaţi în accidentul rutier produs pe autostrada M1 din Ungaria, între localităţile Tatabanya şi Budapesta.

Astfel, potrivit datelor obţinute până la acest moment, în total cinci cetăţeni români, dintre care unul cu dublă cetăţenie, au fost implicaţi în gravul accident de circulaţie. Dintre aceştia, doi au fost spitalizaţi, unul dintre cetăţenii români spitalizaţi fiind deja externat şi deplasându-se în România. Celălalt cetăţean român internat primeşte, în continuare, îngrijiri medicale, fiind în afara oricărui pericol”, a anunțat MAE.

Momentul accidentului, surprins de o cameră de bord a unui TIR

Momentul accidentului de sâmbătă a fost surprins de camera de bord a unui TIR. Deși vizibilitatea era redusă din cauza furtunii de nisip, mașinile circulau cu peste 90 de kilometri la oră.

42 de vehicule, printre care cinci camioane, au fost implicate în carambol. 19 vehicule au luat foc, imediat după impact.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net