Marile capitale ale lumii, în alertă! Zeci de mii de oameni îi susțin pe teroriștii Hamas

Marile capitale ale lumii sunt în alertă! Tensiunile israeliano - palestiniene sunt percepute diferit de-a lungul și de-a latul planetei. În timp ce ţări non-occidentale sunt solidare cu Israelul, capitalele occidentale sunt în alertă maximă din cauza manifestațiilor anti-Israel, care iau amploare pe zi ce trece.

Marile capitale ale lumii sunt în alertă! / Foto: Colaj Profimedia
Marile capitale ale lumii sunt în alertă! / Foto: Colaj Profimedia

În timp ce ţări non-occidentale precum Argentina şi India sunt solidare cu Israelul, multe altele au cerut doar detensionarea situaţiei, cum ar fi Arabia Saudită, China, Egipt, Maroc, Rusia şi Turcia. Algeria, Iran, Sudan şi Tunisia şi-au exprimat deschis sprijinul pentru Hamas, organizaţia islamistă palestiniană care controlează Fâşia Gaza. Totodată, capitalele occidentale sunt în alertă maximă din cauza manifestațiilor anti-Israel, care iau amploare pe zi ce trece.

Toleranță zero față de orice asemenea manifestări

De la Bruxelles și Paris până la New York, dispozitivele de securitate au fost consolidate preventiv în fața sinagogilor și centrelor comunitare evreiești, iar centrul Londrei a fost luat cu asalt de zeci de mii de protestatari pro- palestinieni, în condițiile în care autoritățile au avertizat că va fi arestat oricine își afișează sprijinul față de teroriștii Hamas.

Un grup restrâns a vandalizat cu vopsea roșie, înainte ca mitingul să ia amploare, sediul BBC, în ciuda faptului că postul public din Marea Britanie face obiectul unor critici înnoite pentru că refuză să folosească termenul „teroristă” pentru gruparea Hamas. De asemenea, și Franța a ridicat nivelul de alertă la „urgenţă de atentat”, cel mai ridicat al acestui dispozitiv de securitate, după mai multe incidente grave, iar sâmbătă, 14 octombire, Palatul Versailles și Luvru (cel mai mare muzeu din lume) au fost închise în mod excepţional, în urma unor alerte cu bombă, relatează știrileprotv.ro.

Acutizarea actelor anti-semite îi îngrijorează vizibil pe liderii occidentali, care țin discurs după discurs în care anunță toleranță zero față de orice asemenea manifestări. Spre deosebire de războiul din Ucraina, printre victimele conflictului Israel-Hamas se numără şi străini - bărbaţi, femei şi copii de mai multe naţionalităţi sunt ţinuţi în mâinile Hamas.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Radicalul Ebrahim Raisi
image
image
image
image
image
image
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
mancare de tip fast food jpg
atena pixabay jpg
musulmani la kaaba reuters
image
actualitate.net
image
actualitate.net