Mega Image transformă o biserică-monument în supermarket. Cum este posibil și unde se întâmplă asta

Ultima actualizare:

Un lucru mai puțin obișnuit. O mare biserică va fi transformată în supermarket după ce unul dintre cele mai cunoscute lanțuri de magazine din Europa a devenit proprietarul acesteia.

Biserica Sfânta Ana din orașul Gent, Belgia. Sursă foto: Het Nieuwsblad
Biserica Sfânta Ana din orașul Gent, Belgia. Sursă foto: Het Nieuwsblad

Grupul belgian Delhaize, care deţine în România reţeaua de magazine Mega Image a devenit proprietara unei biserici, o construcție deosebită și cu vastă istorie în spate. Grupul o va deține pentru următorii 99 de ani și deja a anunțat că o transformă într-un supermarket.

Unde se află lăcașul de cult care va deveni supermarket

Brandul belgian căuta de mai mulți ani o locație în care să amenajeze un supermarket, un restaurant şi un bar de vinuri. Construcția unei biserici a fost considerată ideală pentru realizarea acestui plan. 

biserica sf ana gent jpg

Drept urmare, grupul belgian Delhaize a pornit procedura pentru a deveni proprietarul Bisericii Sfânta Ana din orașul Gent, Belgia, o destinație turistică foarte apreciată. 

Biserica Sânta Ana din Belgia. Sursa foto: visit.gent.be
Biserica Sânta Ana din Belgia. Sursa foto: visit.gent.be

Informația a fost făcută publicată de agenţia Belga, care precizează că Delhaize a confirmat informaţia apărută mai întâi în publicaţia Het Nieuwsblad.

„Este oficial: Delhaize deține acum Biserica Sf. Ana din Gent pentru următorii 99 de ani. Lanțul de magazine universale va instala acolo un supermarket local, un bar de vinuri și un restaurant. Dar mai întâi trebuie restaurată biserica listată. Milioanele de subvenții sunt gata”, scrie publicația.

Grupul belgian, proprietar al bisericii pentru un secol

Informația potrivit căreia biserica va fi transformată într-un supermarket a provocat indignare în comunitate. Localnicii au protestat zile în șir, însă fără niciun rezultat. Demersurile au mers mai departe, iar luni a fost semnat actul de concesionare. Contractul de cesionare acoperă o perioadă de 99 de ani.

Abia după această perioadă, oraşul Gent va deveni din nou proprietar al bisericii Sfânta Ana.

Lanţul de magazine asigură că va respecta identitatea bisericii şi că nu va instala publicitate stridentă pe faţada clădirii.

Lucrările vor începe în 2024 şi vor consta în restaurarea faţadei şi a interiorului bisericii.

Lanţul a obţinut o subvenţie de 3 milioane de euro de la regiunea flamandă pentru a efectua o renovare completă a clădirii. Toate elementele culturale şi istorice vor fi păstrate, a dat asigurări Roel Dekelver, purtător de cuvânt al companiei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
shutterstock 1805379256 jpg
image png
image png
tower bridge 5727975 1280 jpg
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net