Metoda inedită de a ajuta Ucraina. Oameni din toată lumea trimit bani

#Război Ucraina-Rusia

Oameni din toată lumea, impresionați de drama prin care trece poporul ucrainean, au ales o metodă inedită de a-l ajuta. Plătesc prin Airbnb cazări în locuri grav afectate de război. Evident, nu au nicio intenție de a folosi respectivele locuințe. De altfel, multe spațiile de cazare din circuitul turistic al Ucrainei nici nu mai există, fiind distruse de bombe. Oamenii închiriază acele locuri de cazare doar ca un pretext de a trimite rapid numerar către localnicii aflați sub asediu.

Multe din locuințele „închiriate” nici nu mai există
Multe din locuințele „închiriate” nici nu mai există

S-au strâns peste 2 milioane de dolari în două zile

O nouă campanie de ajutorare ia amploare în mediul online. Inițiativa a pornit pe rețelele de socializare, în încercarea de a strânge bani pentru ucraineni. Organizatorii au îndemnat internauții să rezerve camere cât mai aproape de data de check-in, pentru a se asigura că Airbnb emite rapid factura. Conform Digi24, care citează CNN, în doar două zile (pe 2 și 3 martie) s-au făcut circa 61.000 de rezervări, în urma cărora s-au strâns peste 2 milioane de dolari. Mai mult de jumătate dintre acestea au fost rezervate de americani.

Irpin, oraşul de lângă Kiev puternic afectat de lupte şi bombardamente, a devenit unul dintre cele mai populare locuri de cazare de pe reţeaua Airbnb, relatează Fortune, citată de Hotnews. Pe Twitter, oamenii şi-au postat conversaţiile cu gazdele Airbnb, care şi-au exprimat recunoştinţa pentru donaţiile pentru a ajuta ţara. „Plâng de fericire pentru prima dată în aceste zile groaznice”, a răspuns o gazdă, care a promis că va folosi în scop caritabil banii primiți. Odessa și Kiev sunt alte orașe de unde se închiriază masiv locuri de cazare.

image

În schimb, Airbnb își suspendă activitățile din Rusia și Belarus, ca metodă de protest împotriva războiului. Platforma oferă posibilitatea de a face donații și a oferi locuri de cazare pentru refugiații ucraineni, gratuit sau cu preț redus.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net