Micii românești au devenit populari într-una dintre cele mai frumoase țări din lume. O româncă a reușit să îi cucerească pe locuitorii de acolo cu acest preparat

Smaranda Cojocaru, căsătorită cu un peruan, Luis Antonio Deza, a reușit să îi cucerească pe locuitorii din Peru cu un preparat românesc. Cu toate că în România micii sunt consumați destul de des, la 11.500 de kilometri depărtare de casă sunt considerați o adevărată delicatesă.

Smaranda Cojocaru a dus gustul românesc la 11.500 de kilometri depărtare de casă / foto: Arhivă
Smaranda Cojocaru a dus gustul românesc la 11.500 de kilometri depărtare de casă / foto: Arhivă

Povestea cuplului format din românca Smaranda Cojocaru și peruanul Luis Antonio Deza este una simplă, dar plină de succes. Românca a dat lovitura tocmai în Peru cu un preparat îndrăgit de mulți români: micii. Cei doi sunt căsătoriți, dar au o pasiune comună și anume gastronomia, astfel că și-au deschis o afacere în domeniul culinar. „Manos Rumanas”, care se traduce „Mâini Românești”, este conceptul care își propune să aducă oamenilor de acolo gustul autentic al bucătăriei românești.

În Peru, micii românești sunt atracția principală

De asemenea, alături de ei mai este încă o româncă, Paula Rotundu, care se ocupă de coordonarea evenimentelor culinare. Meniul firmei „Manos Rumanas” este o incursiune fascinantă în diversitatea gastronomică a României și Perului. Preparatul românesc cu care românca a dat lovitura este însă cel mai apreciat.

În Peru, micii românești din carne de vită și porc sunt atracția principală. Ei sunt serviți cu sosuri peruviane tradiționale, precum sos huancaína sau ocopa arequipeña, în loc de muștar, alături de cartofi. Totodată, există și alte preparate tradițional românești care se găsesc în același loc. Smaranda a ajuns în Peru în urmă cu mai bine de două decenii și spune că ce a captivat-o a fost mâncarea și bunătatea oamenilor

Viața m-a dus în Peru acum mai bine de 20 de ani. Mă simt ca un alt peruan. Mâncarea sa, bunătatea oamenilor m-au captivat. Am învățat câteva cuvinte în Quechua pentru orice eventualitate și ori de ori mă întreabă de unde spune, spun că sunt din Cajacha”, a spus Smaranda Cojocaru, potrivit site-ului Trome.

Românca a dus dragostea pentru țară la zeci de mii de kilometri depărtare de casă și a reușit să cucerească oamenii din Peru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton  Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
rachel evans barbie (3) jpg
carte pexels jpg
tezaur bnr jpeg
napoli mancare top jpg
vacanta copii shutterstock 1023205405 png
jandarmi ploiesti jpg
fractura femur ok jpg
fructe pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net