Militarii ru╚Öi se antreneaz─â pentru lupt─â ├«n Transnistria. Maia Sandu: ÔÇ×Suntem ├«ngrijora╚ŤiÔÇŁ

25 ianuarie 2022

Ru╚Öii nu glumesc ╚Öi se preg─âtesc de r─âzboi!  Situa╚Ťia la grani╚Ťa cu Ucraina devine din ce ├«n ce mai grav─â, iar Europa pare neputincioas─â ├«n fa╚Ťa r─âzboiului. ├Än timp ce statele occidentale ╚Öi SUA comaseaz─â trupe ╚Öi armament pe flancul de est al continentului, militarii ru╚Öi se antreneaz─â ╚Öi fac exerci╚Ťii de preg─âtire pentru o eventual─â invazie. Iar acest lucru se ├«nt├ómpl─â ├«n Transnistria! 

image

Dovada cea mai gr─âitoare c─â ru╚Öii preg─âtesc o invazie o reprezint─â activitatea Grupului Operativ al Trupelor Ruse din Transnistria (GOTR) care a ├«nceput efectuarea exerci┼úiilor de preg─âtire de lupt─â.  Este un anun╚Ť oficial, transmis de serviciul de pres─â al Districtului militar Vest al Federa┼úiei Ruse.

Practic, Putin, nu numai c─â nu se ascunde, dar ├«ncearc─â s─â anun╚Ťe oficial c─â, de fapt, se preg─âte╚Öte de asalt.

Ru╚Öii se antreneaz─â pentru lupte de gheril─â. Solda╚Ťii ├«nva╚Ť─â tehnici de camuflaj

Potrivit datelor oficial, este vorba despre100 de echipamente militare ┼či tehnic─â de lupt─â care au fost implicate ├«n aceste manevre. Oficialii ru╚Öi au transmis c─â exerci╚Ťiile  au fost programate ├«nc─â de acum mult timp, prin urmare nu ar avea nimic de-a face cu actuala criz─â de la grani╚Ť─â. Este evident, ├«ns─â, pentru toat─â lumea, c─â Rusia poate spune orice dore╚Öte, dar nu ├«nseamn─â c─â este ╚Öi crezut─â. 

ÔÇ×├Än cadrul aplica┼úiilor au fost exersate ac┼úiuni de primire a armelor ┼či echipamentului, de preg─âtire a tehnicii militare pentru ie┼čirea din baz─â ┼či de avansare spre locul de desf─â┼čurare a efectivelor, pun├óndu-se accentul pe probleme legate de camuflaj, preg─âtirea punctelor de tragere ┼či a tehnicii de lupt─âÔÇŁ, mai transmit oficialii ru╚Öi.

Rușii simulează atacuri asupra orașului Chișinău

Anun┼úul despre exerci┼úiile GOTR,  a fost trasmis luni, dup─â ce fostul deputat al Platformei DA, Chiril Mo┼úpan, a declarat c─â ├«ntre 24 ┼či 30 ianuarie  trupele ruse din Transnistria planific─â exerci┼úii militare de amploare ├«n zona ora┼čului Bender (Tighina). Mo┼úpan, fost pre┼čedintele al Comisiei parlamentare pentru securitate, afirmase, luni, c─â militarii ru┼či sta┼úiona┼úi ├«n Transnistria vor ÔÇ×simula atacuri asupra localit─â┼úilor C─âu┼čeni, Varni┼úa, Gura B├ócului ┼či asupra ora╚Öului Chi┼čin─âuÔÇŁ, potrivit portalului Nokta.md.

ÔÇ×Nou-numitul vicepremier pentru integrare ar putea s─â nu fie nici m─âcar informat despre inten┼úiile separati┼čtilor ┼či ale trupelor ruse dislocate ilegal pe teritoriul Republicii MoldovaÔÇŁ, a spus fostul deputat, apreciind c─â Republica Moldova se afl─â ├«ntr-o situa┼úie ÔÇ×extrem de dificil─âÔÇŁ ├«n contextul tensiunilor legate de Ucraina. Serviciul de informa┼úii al armatei ucrainene anun┼úase recent c─â serviciile speciale ruse ar pune la cale provoc─âri ├«mpotriva propriilor militari disloca┼úi ├«n Transnistria pentru a da vina pe Ucraina. 

image

Maia Sandu: ÔÇ×Suntem ├«ngrijora╚ŤiÔÇŁ

Pre╚Öedintele Republicii Moldova, Maia Sandu ╚Öi-a declarat ├«ngrijorarea ╚Öi a transmis c─â Moldova urm─âre╚Öte situa╚Ťia ╚Öi o monitorizeaz─â cu mare aten╚Ťie. Mi╚Öc─ârile de trupe militare ruse╚Öti nu sunt de bun augur. 

ÔÇ×Noi monitoriz─âm situa┼úia ┼či, bine├«n┼úeles, suntem foarte ├«ngrijora┼úi. Institu┼úiile noastre sunt vigilente. Avem ┼či noi scenarii pe care le lu─âm ├«n considerare, dar ne dorim, a┼ča cum ├«┼či dore┼čte toat─â lumea, s─â se identifice solu┼úii pa┼čnice la nivel regionalÔÇŁ, a afirmat Maia Sandu. 

├Än acela┼či timp, Oleg Beleakov, ┼čeful delega┼úiei Tiraspolului ├«n cadrul Comisiei Unificate de Control (CUC), mecanism tripartit pentru supravegherea situa┼úiei din Zona de securitate de la Nistru, a pledat zilele trecute pentru ÔÇ×consolidarea contingentului rusesc de pacificare de pe NistruÔÇŁ. 

├Äntr-o reac┼úie la declara┼úia reprezentantului administra┼úiei separatiste de la Tiraspol, Biroul Politici de Reintegrare (BPR) de pe l├óng─â guvernul de la Chi┼čin─âu a afirmat pentru Deschide.md c─â acesta ÔÇ×confund─â inten┼úionat GOTR cu contingentul militar al Federa┼úiei Ruse din cadrul For┼úelor mixte de men┼úinere a p─âciiÔÇŁ.

Potrivit Acordului moldo-rus din 21 iulie 1992, GOTR nu face parte din For┼úele mixte de men┼úinere a p─âcii ┼či nu are delegat─â nicio atribu┼úie similar─â competen┼úelor acestora, a subliniat BPR.

Pute╚Ťi urm─âri ╚Ötirile Click! ╚Öi pe Google News

irina tanase 13 jpg
andre JPG
anamaria prodan portret 0 jpeg
Pensionari din România jpg
00032 jpg
banica vicoveanca jpeg
crbl  2 (2) jpg
salariu copy jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
4 carmen iohannis rochie scumpa 3 jpg jpeg
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg
bone ferenc criminal bihor motiv crima 770454 webp
telefon jpeg
shaorma jpeg
Pensionari din România jpg