Misterul plajei din Europa unde se găsesc mereu rămășițe umane. „Am intrat în panică”

Deși o plimbare relaxantă pe plajă ar trebui să fie pentru majoritatea o experiență plăcută, se pare că plaja Dunraven Bay, din Vale of Glamorgan, Țara Galilor, este un loc unde găsești mereu rămășițe umane. Este ceea ce i s-a întâmplat și lui Christopher Rees, din Bridgend, în timp ce își plimba câinele împreună cu fiul său, când a descoperit oase umane în nisip.

Dunraven Bay, plaja pe care tot apar oase umane / foto: captură video
Dunraven Bay, plaja pe care tot apar oase umane / foto: captură video

Christopher Rees, din Bridgend, în vârstă de 39 de ani, se afla împreună cu fiul său de șapte ani, Dylan, n timp ce își plimba câinele la Dunraven Bay, în Vale of Glamorgan, când, în octombrie anul trecut, a văzut o parte dintr-un os care ieșea din nisip.

„Lui Dylan îi place să învețe despre istorie și să meargă la muzee, așa că a fost încântat să vadă ce era", a declarat Christopher, potrivit publicației BBC.

Inițial, micuțul a crezut că erau oase de dinozaur și, împreună cu tatăl lui, au luat o parte din ele acasă. Însă, atunci când i-a arătat mamei sale Sophie ce a descoperit, aceasta a devenit suspicioasă. „Ea a spus: «arată ca niște oase umane», iar la început nu m-am gândit prea mult la asta, deoarece am crezut că ar putea fi un os de animal, dar apoi am început să mă îndoiesc.

„Am intrat în panică. Mă gândeam, în ce m-am băgat?“

Sora mea are câțiva prieteni care sunt doctori și veterinari. Așa că discuția de grup era în plină desfășurare și abia câteva zile mai târziu, în timpul cinei de duminică, am vorbit cu ea și mi-a spus «da, arată ca un os uman»”, a mai spus bărbatul.

Ulterior, a decis să sune la Poliție și să le explice tot: „Am intrat în panică. Mă gândeam, în ce m-am băgat? Le-am explicat totul polițiștilor și unde l-am găsit”. Oamenii legii au închis zona pentru următoarele zile, iar după câteva săptămâni au confirmat că ceea ce au găsit Christopher și Dylan erau rămășițe umane. „I-am spus lui Dylan și i s-a părut foarte tare”, a mărturisit bărbatul în vârstă de 39 de ani.

Christopher Rees nu este însă primul care a descoperit rămășițe antice de-a lungul acestei coaste galeze. La începutul acestei luni, rămășițe umane vechi de secole au fost găsite pe aceeași plajă după ce un zid antic s-a prăbușit. Cu toate că mai trebuie analizate până când se va cunoaște exact originea lor, experții susțin că ele ar putea proveni de la victimele unor naufragii din secolele XVI, XVII și XVIII.

„Știm că în perioada preistorică oamenii din regiune își îngropau de multe ori morții în peșteri. Avem un exemplu în Paviland pe peninsula Gower. Avem și dovezi arheologice cu o bătălie care a avut loc în apropiere în secolul I”, a explicat istoricul Graham Loveluck-Edwards.

Mai multe descoperiri arheologice au fost făcute de-a lungul coastei regiunii Vale of Glamorgan, inclusiv structuri preistorice și din Epoca Fierului, precum și resturile unor epave. În 2019, pe plaja Cwm Nasj, care se află la doar câțiva kilometri de Dunraven Bay, au fost descoperite oseminte care provin se pare de la cel puțin șase persoane, probabil victime ale unui naufragiu. În 2014, arheologii au descoperit alte două oase de om pe o stâncă, tot din Cwm Nash.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nicoleta Gherasimoae romanca Germania FOTO captura video Tik Tok webp
image
image
image
image
image
image
padure profimedia jpeg
Salariu - calcule - facturi - bani - facturi FOTO Shutterstock
pod parva facebook jpg
euro valuta bani pixabay jpg
iqos jpg
judet din romania colaj pixabay jpg
datorii calculate la stat jpeg
1 cuptor cu microunde jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net