Un șantier uriaș a apărut pe plaja din centrul stațiunii Mamaia. „Am trimis deja sesizări către Ministerul Mediului și Garda de Mediu”

Ultima actualizare:

O situație incredibilă se întâmplă chiar în mijlocul stațiunii Mamaia, unde un sector de peste un hectar din plajă a fost transformat în șantier! Lucrările au fost începute de un investitor privat, în timp ce autoritățile nu au reacționat deloc. Parlamentarul constănțean Stelian Ion a vorbit despre această situație.

Șantierul de pe plajă / foto: USR Constanța
Șantierul de pe plajă / foto: USR Constanța

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, pe data de 13 martie 2024, Primăria Constanța a emis o autorizație de „amenajare plajă turistică”, pentru S.C. BC COGEN MANAGEMENT SRL, cu termen de execuție de 12 luni.

Mai multe publicații locale au atras atenția asupra faptului că a fost excavat nisipul de pe o sprafață întinsă de pe Plaja Caelia. Pe șantier au apărut două perimetre cu o adâncime de cel puțin trei metri, pe fundul cărora a fost așezat un strat de piatră spartă. Se presupune că se dorește amenajarea unei piscine.

Potrivit legislației din țara noastră, plajele sunt considerate drept parte a domeniului public al statului, motiv pentru care ele nu pot fi decât concesionate. Pe plajă nu sunt permise decât construcții provizorii, care nu pot afecta integritatea suprafeței.

Situație încredibilă pe plaja de la Mamaia

Stelian Ion, parlamentar constănțean, a vorbit deja despre această situație șocantă. Acesta a precizat că lucrările afectează o suprafață uriașă, de 12.000 de metri pătrați. Acesta a spus că deja a trimis sesizări către Ministerul Mediului, cât și spre Garda de Mediu.

„Deși Legea permite ca plajele să fie închiriate cu amenajări temporare, acestea sunt și trebuie să rămână ale constănțenilor! Am trimis deja interpelări și sesizări către Ministerul Mediului și Garda de Mediu. Mamaia este cea care are nevoie de revitalizare, nu buzunarele băieților deștepți cu pile și relații pentru care regulile și legile nu se aplică”, a spus, conform sursei citate, parlamentarul Stelian Ion.

Stațiunea Mamaia, cândva o adevărată perlă a litoralului românesc, a supraviețuit în ultimii ani numai datorită turismului de weekend. Acum uitată de către turiști, cât și de către autorități și investitori, stațiunea Mamaia și-a pierdut strălucirea pe care o avea cu ani în urmă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net