Ce se întâmplă cu centralele de apartament din România. Anunțul Comisiei Europene

Comisia Europeană anunță că centralele de apartament nu vor fi interzise în țara noastră.

Centralele de apartament nu vor fi interzise / foto: Shutterstock
Centralele de apartament nu vor fi interzise / foto: Shutterstock

Autoritățile Uniunii Europene menționează că fac tot posibilul pentru reducerea emisiilor de carbon ale clădirilor, lucru ce se poate traduce în facturi mai mici, cât și o calitate mai bună a vieții. Cu toate acestea, Comisia Europeană a anunțat că centralele de apartament, boilerele, încălzitoarele, ori alte sisteme de încălzire de acest fel, nu vor fi interzise în țara noastră, transmite Antena3 CNN.

Încă din anul 2020, autoritățile europene au prezentat o strategie în privința renovărilor clădirilor, strategie ce face parte din Pactul verde european. Iar una dintre inițiativele cele mai importante a fost performanța energetică a clădirilor. Mai recent, o prevedere a fost adoptată de către Parlamentul European, care vorbește despre reducerea consumului de energie, cât și al emisiilor de gaze cu efect de seră, în sectorul clădirilor.

Centralele de apartament nu vor fi interzise în România

Această reducere a emisiilor de carbon ale clădirilor poate avea efecte ușor de sesizat, de către populație. Calitatea vieții, atât acasă dar și la locul de muncă poate crește, iar facturile la energie pot fi mult mai ieftine.

Autoritățile europene nu interzis centralele de apartament, dar doresc eliminarea acestora, treptat, până în anul 2040. Până la această dată, Uniunea Europeană dorește ca sistemele de încălzire, ori cazanele care folosesc commbustili fosili să fie eliminate, gradual, până la această dată.

Astfel, odată ce directiva intră în vigoare, guvernele fiecărui stat membru vor putea elimmina unele dispozitive de încălzire, ținând cont de emisiile acestora, ori a tipului de cumbustibil pe care îl utilizează. Mai mult decât atât, Uniunea Europeană dorește ca guvernele statelor membre să se decidă asupra unor măsuri specifice de eliminare graduală a combustibililor fosili utilizați la încălzire, ori răcire, până în anul 2040.

Astfel, guvernele naționale au parte de o flexibilitate crescută în îndeplinirea acestor obiective generale. Legislația europeană a fost gândită în așa fel încât să țină cont de particularitățile fiecărei țări membre.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net