Ce tip de cancer va fi mult mai răspândit în următorii 20 de ani. Avertismentul venit din partea experților

Ultima actualizare:

Din păcate, experții se așteaptă ca un tip de cancer să devină din ce în ce mai răspândit, în următorii 20 de ani. Un nou studiu a arătat că numărul cazurilor de cancer de prostată urmează să crească exponențial în perioada următoare, mai ales în țările mai sărace.

Cancerul de prostată va fi mult mai răspândit / foto: Shutterstock
Cancerul de prostată va fi mult mai răspândit / foto: Shutterstock

Se pare că numărul cazurilor de cancer de prostată urmează să crească dramatic în următorii 20 de ani. Autorii studiului publicat în revista „The Lancet” au explicat că îmbătrânirea previzibilă a populației poate explica această creștere a cazurilor de cancer de prostată.

„Potrivit concluziilor noastre, numărul anual al cazurilor noi se va dubla de la 1,4 milioane în 2020 la 2,9 milioane în 2040”, au spus autorii studiului, conform observatornerws.ro. Experții au ajuns la rezultatele acestui studiu prin extrapolarea schimbărilor demografice care pot fi, deja, observate.

Cazurile de cancer de prostată vor crește în următorii 20 de ani

Cazurile de cancer de prostată sunt cele mai frecvente în cazul bărbaților, iar 15% din totalul cazurilor de cancer la bărbați este reprezentat de acest diagnostic. De cele mai multe ori, cancerul de prostată apare după ce pacientul depășește vârsta de 50 de ani, iar cu cât se trece din ce în ce mai mult de această vârstă, riscul acestei boli crește tot mai mult.

Cum tot mai multe țări sărace, ori în curs de dezvoltare, încep să se apropie de țările bogate, în ce privește speranța de viață, acest lucru înseamnă și că numărul cazurilor de cancer de prostată va crește. Mai mult decât atât, acest fenomen nu este ceva ce poate fi evitat.

„Spre deosebire de alte probleme majore, cum ar fi cancerul pulmonar sau bolile cardiovasculare, nu vom putea să evităm această creştere a numărului de cazuri prin politici de sănătate publică”, au mai spus experții, conform sursei citate.

Printre factorii de risc ai acestei boli se numără greutatea, cât și predispoziția genetică. Acești factori sunt mult mai greu de ținut sub control decât, spre exemplu, fumatul, care poate duce la cancer pulmonar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
dani vancu buncar instagram jpg
Ofițeri români, înainte de Primul Război Mondial (© Library of Congress)
Destinații de plajă toamna în Europa Colaj
limbi depositphotos1 jpeg
1 comoara adancuri jpg
test pahar1 jpeg
stat bloc romania jpg
parfum istcok jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net