Românii care pot primi 750 de lei pentru montarea repartitoarelor. Ce decizie au luat autoritățile

Vești proaste pentru românii care mizau pe ajutorul statului pentru montarea de repartitoare. Un proiect de ordonanță, lansat de către Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, propune amânarea termenului pentru compensarea costurilor de achiziție și montare al acestor dispozitive.

Termenul de compensare poate fi amânat până pe 31 august
Termenul de compensare poate fi amânat până pe 31 august

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene dorește amânarea termenului de compensare al achiziției și montării repartitoarelor. Inițial, această dată era pe 15 aprilie, însă proiectul de OUG dorește stabilirea unui nou termen, pe data de 31 august.

Acest ajutor oferit de către stat poate ajunge la o valoare maximă de 750 de lei, fiind oferit locuințelor (ori gospodăriilor) vulnerabile. Iar pentru ca oamenii să poată primi această compensare, nu trebuie decât să monteze, printr-o firmă autorizată, repartitoarele.

Un alt detaliu important este faptul că acești bani nu pot fi folosiți decât până la data de 27 decembrie 2024. După acel moment, autoritățile pot începe să aplice amenzi celor care nu au montat repartitoare în locuințele racordate la rețeaua de termoficare, în ciuda faptului că acest lucru trebuie făcut până la 31 decembrie 2024.

Românii pot primi 750 de lei

Există aproximativ un milion de locuințe racordate la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice, în țara noastră. Dintre acestea, undeva în jur de jumătate se află în București. Cu toate acestea, se estimează că aproximativ 275.000 de apartamente din Capitală încă nu au montate repartitoare.

Românii care vor putea beneficia de beneficiul din partea statului sunt cei cu un venit lunar mai mic de 2.000 de lei pe membru de familie. De asemenea, aceste persoane trebuie să îndeplinească condițiile ce țin de vârstă, capacitatea de muncă, ori să se află în pericol de a-și pierde capacitatea de satisfacere a nevoilor zilnice, din cauza unei dizabilități, ori a unei boli.

Pragul de vârstă relevant pentru evaluare este de 60 de ani, iar suma maximă la care poate ajunge ajutorul din partea statului este de 750 de lei. Cei care vor refuza să își pună repartitoare riscă amenzi de chiar și 1.000 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
statie de metrou pixabay jpg
fabrica pexels jpg
cluj napoca panorama foto shutterstock
printesa marie eleonore si parintii ei captura video (2) jpg
cimpanzeu valencia jpg
Bloc apartament fatada Bucuresti locuinta FOTO Shutterstock
bani pensie jpg
parlament1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net