Moment plin de curaj în Ucraina! Cetățenii au blocat trecerea tancurilor cu propriile corpuri

Într-o ultimă încercare de a apela la partea umană a atacatorilor, mai multe persoane au blocat tehnica militară și soldații Federației Ruse cu propriile corpuri. Imaginile au fost surprinse de agenția Nexta în mai multe zone din Ucraina și, mai ales, în regiunea separatistă autoproclamată independentă Lugansk.

image

Orașul Starobilsk, de lângă Lugansk, a căzut pradă rușilor, dar tot nu i-a oprit pe oameni să iasă pe stradă pentru a protesta și pentru a bloca trecerea coloanei de tancturi rusești.

„Trăiască Ucraina!”

Erhodar și Melitopol, în sudul Ucrainei, un alt eveniment asemănător a avut loc. Oamenii s-au prezentat în fața soldaților Rusiei fără arme, blocând trecerea blindatelor rusești. 

Evenimentele au fost curprinse de patriotism, căci persoanele purtau steagul național și scandau „Trăiască Ucraina, trăiască eroii!”.

Residents of #Energodar stood on the road to prevent the occupants from passing. pic.twitter.com/4GgmO8Nid5

— NEXTA (@nexta_tv) March 2, 2022

Pe măsură ce forțele armatei ucrainiene scad, tot mai mulți civili se mobiliează și se alătură forțelor armate pentru a riposta. Președintele Zelenski a oferit arme persoanelor ce doresc să apere țara și, de asemenea, s-a alăturat acestora pe câmpul de luptă. De asemenea, reacția de solidaritate și curaj a președintelui a inspirat și mai mulți civili să se alăture luptei. 

Pe de altă parte, civilii au observat că rușii nu știu de ce se află în Ucraina, multe videoclipuri apărând în spațiul virtual în care soldații capturați sunt fortați să-și sune părinții și să le spună ce se întâmplă. Printre altele, mesajele din telefonul unui tânăr soldat rus au ajuns și acestea în spațiul virtual, unde declara că nu știe de ce se află în Ucraina și că este numit fascist de către cetățenii ucrainieni.

Local residents of #Energodar have blocked the road and will not let the occupants pass. pic.twitter.com/DROafaNlNx

— NEXTA (@nexta_tv) March 2, 2022

Societatea civilă din Rusia nu mai are acces în mod direct la informațiile din Occident, mai ales după ce regimul dictatorial de la Kremlin a impus ca fiecare agenție de presă să nu relateze informații exacta despre război. În același timp, gruparea de hackeri Anonymous i-a declarat război lui Vladimir Putin, reușind să spargă diferite baze de date și, cel mai important, să transmită imagini cu răniții și evenimentele din Ucraina direct la posturile TV din Rusia.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

cub bianca dragusanu png
Olivia Newton John și John Travolta, apropiați și în 1978, când abia apăruse filmul ”Grease” jpeg
image png
cub cristina rus (1) png
Alexia Eram (6) jpg
Călin Hagima şi Roxana Nemeş sunt foarte fericiţi împreună jpeg
Tiriac
catalin botezatu blonda misterioasa untold 2022 2 jpg
image
image
image
image
pexels engin akyurt 3356489 jpg
Issey Miyake
(EPA EFE) foto1 jpg
foto1 valentina si  jpg
calendar ortodox 2021 10 august sfantul mucenic lavrentie arhidiaconul mucenic la roma jpeg
maicuta falsa anunt internet 0 jpeg