Momentul în care Kremlinul a fost atacat cu drone! Rusia susține că Ucraina a vrut să îl asasineze pe Putin

Ultima actualizare:

Două drone ucrainene au încercat să lovească, în timpul nopții de marți spre miercuri, reședința președintelui rus Vladimir Putin de la Kremlim. Presa rusă a transmis că este vorba despre un ,,act terorist". Pe imaginile publicate pe social media se poate observa explozia produsă pe timpul nopții. 

Kremlinul a fost atacat cu drone Foto: captură Twitter
Kremlinul a fost atacat cu drone Foto: captură Twitter

Când ar fi avut loc tentativa

Rusia acuză Ucraina că a încercat să-l asasineze pe Vladimir Putin. Tentativa ar fi avut loc noaptea trecută. Două drone care vizau Kremlinul ar fi fost reperate deasupra reşedinţei oficiale a preşedintelui rus şi doborâte de armata rusă, scrie Observatornews.ro. 

Presa rusă a difuzat imagini cu presupusul atac, în care vedem un obiect zburător deasupra Kremlinului şi apoi o explozie. Nu este clar dacă imaginile sunt reale, mai ales că ele au fost publicate la mai bine de 12 ore de la presupusul atac. Vladimir Putin nu se afla la Kremlin în acel moment.

Rusia: atacul este un act terorist

Rusia spune că vede acest atac drept un act terorist şi un atentat împotriva preşedintelui şi va răspunde pe măsură. Ucraina neagă că ar fi încercat să atace Kremlinul. Şi secretarul de stat al SUA Antony Blinken a declarat că a văzut relatările despre presupusul atac cu drone asupra Kremlinului, însă ,,nu le poate confirma".

,,Rusia spune că Ucraina a încercat să îl asasineze pe Vladimir Putin în timpul nopții cu un atac cu drone asupra Kremlinului. Putin nu a fost rănit și lucrează în regim normal. Nu este clar când sau dacă s-a întâmplat, dar pe canale de Telegram se postează imagini cu ceea ce pare a fi foc antiaerian deasupra Kremlinului", a scris pe Twitter un jurnalist la Financial Times, potrivit Observatornews.ro.

Rusia spune că a fost o tentativă eșuată de asasinare a lui Vladimir Putin

Serviciul de presă al preşedintelui rus acuză, miercuri, Ucraina de faptul că a încercat să atace Kremlinul cu drone, în noaptea de marţi spre miercuri, într-o tentativă eşuată de asasinare a preşedintelui rus Vladimir Putin, potrivit agenţiei oficiale ruse de presă TASS, relatează AFP şi Reuters.

Presa de stat din Rusia a postat o fotografie cu ceea ce rușii susțin că e aparatul de zbor prăbușit. Acesta seamănă cu o dronă ucraineană de atac UJ-22, o dronă relativ mică și versatilă ce poate zbura pe vreme rea și are o autonomie până la 800 de kilometri.

Preşedintele rus Vladimir Putin nu se afla la Kremlin la momentul atacului

Acest ,,act terorist" ucrainean nu a făcut nicio victimă, iar şeful statului rus nu a fost rănit, potrivit TASS. În noaptea de marţi spre miercuri, ,,două drone care vizau Kremlinul au fost scoase din serviciu cu ajutorul sistemului radar", a transmis preşedinţia rusă. 

,,Noi vedem aceste acţiuni ca pe o tentativă a unui act terorist şi un atentat împotriva preşedintelui", Vladimir Putin, denunţă Kremlinul, care precizează că acesta din urmă nu a fost rănit.

Potrivit Reuters, care citează agenţia rusă de presă RIA Novosti, preşedintele rus Vladimir Putin nu se afla la Kremlin la momentul atacului.

Parada militară de la 9 Mai, ziua marcării victoriei sovietice în Al Doilea Război Mondial, urmează să fie menţinută, în pofida acestui atac vizând Kremlinul.

Încercare de asasinare cu o dronă kamikaze

Serviciile secrete ucrainene au încercat, pe 21 aprilie, să îl asasineze pe președintele rus Vladimir Putin cu o dronă kamikaze. 

Aceasta este cea mai modernă dronă ucraineană, cu rază medie de acțiune, care poate zbura până la 800 de kilometri. Obiectivul era să lovească un parc industrial nou, construit lângă Moscova, la 500 de kilometri de Ucraina, unde Putin ar fi urmat să ajungă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net