Kremlinul se zguduie! Mandat de arestare pentru Vladimir Putin. Este acuzat de crime de război

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Curtea Penală Internațională (CPI) a emis, vineri, un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin, acuzându-l că este responsabil pentru crimele de război comise în Ucraina. Moscova a negat, în mod repetat, acuzațiile că forțele sale au comis atrocități în timpul invaziei sale de un an asupra Ucrainei, transmite Reuters.

A fost emis un mandat de arestare pe numele președintelui rus Foto: Facebook
A fost emis un mandat de arestare pe numele președintelui rus Foto: Facebook

CPI a emis mandatul de arestare în cazul președintelui rus sub suspiciunea de deportare ilegală a copiilor și transfer ilegal de persoane de pe teritoriul Ucrainei în Federația Rusă.

Ce au invocat

,,Dl Vladimir Vladimirovici Putin, născut la 7 octombrie 1952, președinte al Federației Ruse, este presupus responsabil pentru crima de război vizând deportare ilegală a populației (copii) și pentru cea de transfer ilegal de populație (copii) din zonele ocupate ale Ucrainei în Federația Rusă.

Crimele ar fi fost comise pe teritoriul ucrainean ocupat începând, cel puțin, din data de 24 februarie 2022", scrie în textul menționat.

,,Putin poartă o răspundere penală"

,,Există motive rezonabile de a crede că dl. Putin poartă o răspundere penală individuală pentru crimele menționate anterior, (i) pentru că a comis faptele în mod direct, împreună cu alții și/sau prin intermediul altora pentru că nu a exercitat un control corespunzător asupra subordonaților civili și militari care au comis faptele sau au permis comiterea acestora și care se aflau sub autoritatea și controlul său efectiv", se spune în textul menționat.

Consecința deciziei anunțate, vineri, de președintele Curții Penale Internaționale, Piotr Hofmanski, un judecător de origine poloneză, în vârstă de 67 de ani, este că dacă președintele rus intră în vreunul dintre statele membre CPI, riscă să fie arestat.

Despre Vladimir Putin

Oficial, președintele rus are două fiice, ambele cu Liudmila Șkrebneva, fosta sa soție: Maria Voronțova, în vârstă de 37 de ani și Katerina Tihonova, în vârstă de 36 de ani. El vorbește foarte rar în public despre ele.

Ambele au fost puse de Statele Unite pe lista de sancțiuni, în luna aprilie, crezându-se că ele au un rol important în ascunderea averii liderului de la Kremlin. Uniunea Europeană a anunțat sancțiuni împotriva fiicelor lui Putin la două zile după administrația de la Washington.

În una din puținele sale comentarii cu privire la fiicele sale, Vladimir Putin a declarat în 2015 la conferința sa de presă maraton organizată o dată pe an de Kremlin că ele „trăiesc în Rusia Nu au fost niciodată educate în altă parte cu excepția Rusiei”.

Presa din Rusia a scris că acestea au fost retrase de la școală în Germania, unde și-au început studiile, și au fost apoi meditate în privat la Moscova.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net