NATO, îngrijorată de situația de la granița ruso-ucraineană. Ia în calcul masarea a 1.000 de soldați în România, Bulgaria și Ungaria

Situația de la granița ruso-ucraineană este din ce în ce mai tensionată. Peste 127.000 de soldați sunt masați în regiune, iar mai multe trenuri siberiene continuă să se deplaseze spre granița cu Ucraina. Liderii lumii sunt îngrijorați de următoarea mișcare pe care o plănuiește Vladmir Putin, iar NATO și Statele Unite ale Americii au în vedere o serie de măsuri radicale.

NATO dorește să trimită soldați în România, Bulgaria și Ungaria Sursă foto: Profimedia
NATO dorește să trimită soldați în România, Bulgaria și Ungaria Sursă foto: Profimedia

Președintele Biden ia în considerare trimiterea a câteva mii de soldați americani, precum și a navelor de război și avioanelor americane aliaților NATO din țările baltice și din Europa de Est.

NATO ia în calcul trimiterea soldaților în România, Bulgaria și Ungaria

Mai mult decât atât, potrivit ultimelor informații oferite de postul CNN, NATO intenționeză să trimită câte 1.000 de soldați pe teritoriul României, Bulgariei și Ungariei pentru a interveni în eventuala invazie a Ucrainei de către Rusia. 

Statele Unite şi regatul Unit se află între ţările care iau în calcul să desfăşoare trupe suplimentare, înaintea unei eventuale invazii ruse a Ucrainei, însă toate cele 30 de state membre NATO doresc acest lucru, potrivit unui diplomat european citat de CNN.

Germania a refuzat să vândă armament Ucrainei

Se pare însă că nu toate statele europene privesc cu la fel de multă îngrijorare posibilitatea unei invazii. Spre exemplu, Germania a refuzat să vândă armament Ucrainei, informează Adevărul. 

O sursă apropiată conducerii ucrainene a anunţat marţi că comandanţi militari şi serviciilor de informaţii analizează constant imagini din satelit ale forţelor ruse provenind „de la Statele Unite şi de la alte agenţii occidentale”, dar că nu constată încă faptul că Rusia plănuiește un atac al Ucrainei. 

Avioane ale Statelor Unite ale Americii survolează Ucraina

De la sfârșitul lunii decembrie, Statele Unite zboară în mod regulat cu avioane de interceptare electronică RC-135 Rivet Joint ale Forțelor Aeriene deasupra Ucrainei. Avioanele permit agenților americani să intercepteze comunicările comandanților ruși la sol.

   Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!  

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net