O geantă Dior, motiv de scandal în Coreea de Sud. Cât costă cadoul acceptat de prima doamnă a țării

După ce prima doamnă a Coreei de Sud, Kim Keon-Hee, în vârstă de 51 de ani, ar fi acceptat drept cadou o geantă Dior de la un pastor care pledează pentru unificarea cu Coreea de Nord, un adevărat scandal a izbucnit în țară.

Prima doamnă Kim Keon-Hee și geanta Dior, un adevărat scandal în Coreea de Sud / foto: Profimedia
Prima doamnă Kim Keon-Hee și geanta Dior, un adevărat scandal în Coreea de Sud / foto: Profimedia

La mai puțin de trei luni înainte de alegerile pentru Adunarea Națională a țării, presa din Coreea de Sud este plină de acuzații după ce prima doamnă, Kim Keon Hee, soția președintelui Yoon Suk Yeol, a acceptat un cadou scump de la un pastor american de origine coreeană care pledează pentru unificarea cu Coreea de Nord, Choi Jae-young, în urmă cu mai bine de un an.

Agitația a început odată cu o întâlnire între cei doi. Motivat de dorința de a „împărtăși sfaturi” în chestiuni legate de unificare cu actuala administrație, pastorul a abordat-o pe prima doamnă. În timpul acestei întâlniri, Choi spune că a auzit-o pe Kim purtând discuții la telefon despre chestiuni de stat sensibile, astfel că, alarmat de natura conversației, a decis să filmeze în secret următoarea lor întâlnire, folosind o cameră ascunsă într-un ceas de mână.

Cât costa geanta Dior primită de prima doamnă a Coreei de Sud

În înregistrarea ajunsă pe Internet, în timpul celei de-a doua întâlniri dintre cei doi, el i-ar fi oferit o geantă Dior în valoare de 3 milioane de woni, adică 2.240 de dolari. „„De ce continui să cumperi astfel de obiecte? Te rog să nu cumperi lucruri atât de scumpe”, i-ar fi spus prima doamnă pastorului, potrivit tabloidului The Guardian.

Legislația sud-coreeană prevede că este ilegal ca funcționarii publici și soțiile să primească cadouri în valoare de peste 1 milion de woni. Deși transferul genții către Kim nu este evident, obiectul vestimentar continuă să fie așezat pe masă în prezența ei.

Pastorul a declarat pentru presa străină că a fost motivat de dreptul publicului de a afla despre presupusa corupție. Acesta susține că i-a trimis un mesaj lui Kim în prealabil, anunțând-o că îi aduce geanta și că nu a existat nicio încercare de a o refuza sau de a o returna.

De cealaltă parte, prima doamnă Kim Keon Hee nu este străină de controverse, după ce a rezistat unei serii de acuzații, inclusiv plagiat în ceea ce privește scrierile sale academice, CV-uri și acuzații de manipulare a acțiunilor de la bursă. Agenția anticorupție din Coreea de Sud a declarat că investighează cazul. Până în prezent, biroul prezidențial nu a oferit nicio declarație oficială.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
autospeciala politie jpg
shutterstock 23084461 barbat calculator computer laptop plata plati online internet comanda comenzi jpeg
hacker freepik jpg
Stockholm și eleganța Nordului jpeg
parc 4 jpeg
panselute capitala jpeg
ion iliescu inquam photos jpg
umbrela ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net