K-pop Eternity, noua revelație în muzică. Trupa este virtuală și a cucerit întreaga planetă

Ultima actualizare:

Am trăit să o vedem și pe asta! Trupele muzicale virtuale au fani reali și milioane de vizualizări online. În Coreea de Sud, trupa de fete K-pop Eternity a strâns milioane de vizualizări online cu single-ul de debut „I'm Real” („Sunt real”- n.r) în 2021.

Toate cele 11 membre din trupa Eternity sunt personaje virtuale (foto: Twitter)
Toate cele 11 membre din trupa Eternity sunt personaje virtuale (foto: Twitter)

Citește și: CRBL, hotărât să-și transforme fiica în star K-pop? «Cântă în engleză și în coreeană» 

Numai că aceste fete sunt singurele artiste de succes care nu pot acorda autografe, pentru că ele nu există în realitate, toate cele 11 membre alte trupei fiind personaje virtuale. Eternity este generată folosind tehnologia AI, avatare realizate cu inteligența artificială și au fost create de o companie de tehnologie. „Avantajul de a avea artiști virtuali este că, în timp ce vedetele se luptă adesea cu limitări fizice sau chiar cu suferințe mentale pentru că sunt ființe umane, artiștii virtuali pot fi liberi”, a declarat directoarea agentiției, Park Jieun, pentru BBC.

Idolii pop își duc faima într-o cu totul nouă dimensiune

Valul cultural al pop-ului coreean a devenit o forță de mai multe miliarde de dolari în ultimul deceniu. Cu melodii captivante, producții de înaltă tehnologie și rutine de dans dificile, K-pop a pătruns în mainstreamul global și a devenit unul dintre cele mai profitabile și mai influente exporturi din Coreea de Sud. Dar vedetele de top ale K-popului, fanii lor loiali și proprietarii de afaceri, care doresc să-și valorifice succesul privesc cu toții spre viitor. Odată cu explozia inteligenței artificiale (AI), a deepfake-urilor și a tehnologiei avatarului, acești idoli își duc faima la un nivel cu totul nou.

Vezi și: Șoferii de Tesla, analizați de un soft de inteligență artificială. Ce fel de oameni sunt? 

Fanii și-au votat favorita

Fețele virtuale ale membrilor Eternity au fost create de compania de tehnologie de învățare profundă Pulse9. Inițial, compania a generat 101 de fețe uimitoare și le-a sortat în patru categorii în funcție de atractivitate: dulce, sexy, inocentă și inteligentă. Fanii au fost apoi rugați să voteze favorita lor.

Designerii interni și-au propus să anime personajele câștigătoare în funcție de preferințele lor. Fețele avatarului pot fi proiectate pe cântăreți, actori și dansatori anonimi contractați de Pulse9 pentru chat-uri live, videoclipuri și întâlniri online ale fanilor. Această tehnologie funcționează ca un filtru de deepfake, aducând personajele tale la viață. „Un personaj virtual poate fi perfect, dar poate fi și mai uman decât omul”, a mai declarat Park Ji-eun.

Iată și: Cum s-a tranformat sora lui Kim Jong Un. Este considerată a doua cea mai puternică persoană din Coreea de Nord 

Pe măsură ce tehnologia deepfake devine curentă, există îngrijorări că imaginile oamenilor pot fi manipulate fără permisiune sau folosite pentru a crea dezinformare periculoasă.

Femeile raportează că fețele lor sunt folosite în filme pornografice, iar deepfakes ale președintelui rus, Vladimir Putin, și ale președintelui ucrainean, Volodymyr Zelensky, au fost distribuite pe rețelele de socializare. „Încerc mereu să clarific faptul că acestea sunt personaje fictive”, a adăugat directorul general.

Personajele virtuale pot fi «mai umane decât oamenii» (foto: captură video)
Personajele virtuale pot fi «mai umane decât oamenii» (foto: captură video)

De asemenea, Pulse9 folosește schița de ghiduri de etică AI ale Uniunii Europene atunci când creează avataruri.

Ea crede că poate folosi aceste noi tehnologii și poate reduce la minimum riscurile pentru artiștii K-pop suprasolicitați și presați, care încearcă să țină pasul cu cerințele industriei.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net