Cum s-a tranformat sora lui Kim Jong Un. Este considerată a doua cea mai puternică persoană din Coreea de Nord

Ultima actualizare:

Sora liderului nord-coreean Kim Jong Un este considerată a doua cea mai puternică persoană din Coreea de Nord. Ajunsă la vârsta de 35 de ani, Kim Yo Jong începe să capete o voce tot mai puternică și mai terifiantă pentru Occident. Recent, aceasta a avertizat Statele Unite că se vor confrunta cu „o criză de securitate mai gravă”, scrie yahoonews.

Sora lui Kim Jong Un este considerată a doua cea mai puternică persoană din Coreea de Nord
Sora lui Kim Jong Un este considerată a doua cea mai puternică persoană din Coreea de Nord

Kim Jong Un este liderul suprem al Coreei de Nord, din 2011. În urmă cu doi ani, când acesta ar fi avut probleme grave de sănătate, s-a zvonit că locul lui ar putea fi luat de sora lui, Kim Yo Jong.

Între timp, aceasta a căpătat o voce tot mai puternică. Recent, sora dictatorului nord-coreean a făcut afirmații dure în condițiile în care Washingtonul a cerut condamnarea de către ONU a recentului test cu rachete balistice intercontinentale al Phenianului.

Într-un comunicat oficial difuzat de către agenţia oficială nord-coreeană de presă KCNA, Kim Yo Jong acuză Consiliul de Securitate al ONU. Aceasta a avertizat Statele Unite că se vor confrunta cu „o criză de securitate mai gravă”.

Anunțul a venit la câteva ore după ce ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a anunțat că SUA vor elabora o propunere de declarație prin care condamnă lansările de rachete ale Coreei de Nord și alte „activități destabilizatoare”, conform nbcnews, citat de digi24.

După întâlnire, Thomas-Greenfield a citit, de asemenea, o declarație a 14 țări care susțin acțiunile de limitare a progresului programelor de înarmare ale Coreei de Nord. Kim Yo Jong a criticat Statele Unite pentru „declarația comună dezgustătoare, alături de Marea Britanie, Franța, Australia, Japonia și Coreea de Sud”.

Sora lui Kim Jong Un a comparat SUA cu „un câine care lătră”

Sora lui Kim Jong Un. Este considerată a doua cea mai puternică persoană din Coreea de Nord
Sora lui Kim Jong Un. Este considerată a doua cea mai puternică persoană din Coreea de Nord

Kim a spus că Phenianul consideră declarația SUA „o încălcare a suveranității Coreei de Nord și o provocare politică gravă”. Sora lui Kim Jong Un a comparat Statele Unite cu „un câine care lătră, cuprins de frică”.

„SUA ar trebui să fie conștiente de faptul că, oricât de mult ar încerca să dezarmeze Coreea de Nord, nu ne vor putea priva niciodată de dreptul la autoapărare și că, cu cât devin mai pornite împotriva Coreei de Nord, se vor confrunta cu o criză de securitate mai severă”, a spus Kim Yo Jong într-o declarație transmisă de presa de stat.

Nici până în prezent nu este cunoscut stadiul capacității nucleare a Coreei de Nord. Unii analiști spun că Phenianul are deja rachete cu arme nucleare care pot lovi atât SUA, cât și aliații săi Coreea de Sud și Japonia.

Kim Jong Un a apărut alături de fiica lui la testele efectuate în weekend

Dictatorul nord-coreean a supervizat tirul efectuat în weekend, potrivit KCNA, al unei rachete de tip Hwasong-17, supranumită ”racheta monstru”.

La testele de acum câteva zile, Kim Jong Un și-a prezentat fiica publicului pentru prima dată. Liderul suprem a participat la lansare împreună cu soția și fiica sa. Fotografiile publicate de presa de stat o arată pe fata neidentificată anterior, purtând o haină albă și ținând un cronometru la lansarea rachetei.

Se spune despre aceasta că este al doilea copil al lui Kim, care cel puţin trei urmaşi cu Ri Sol-ju, succesorul lui fiind Kim Ju-ae, născut în 2010.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net