O hartă Google neactualizată, cauza unei nenorociri. Compania a fost dată în judecată

Ultima actualizare:

Compania Google a fost dată în judecată de o familie din SUA. Aceasta acuză că neactualizarea unei hărți a dus la moartea unui membru al familiei. Compania este acuzată că nu a actualizat Google Maps, ceea ce a dus la producerea unui accident mortal, a raportat Associated Press citată de The Guardian.

 google maps jpg

Harta indica un drum spre un pod care e prăbușit de 10 ani

Americanul Philip Paxson și-a pierdut viața, iar familia lui acuză compania Google de moartea lui. Acesta a urmat harta indicată de aplicația Google Maps și a ajuns cu autoturismul într-o zonă în care ar fi trebuit să existe un pod, doar că acesta era probușit de peste un deceniu, au informat ulterior autoritățile.

Bărbatul de 47 de ani a fost găsit mort de pompierii militari sub pod.

Google fusese sesizat în repetate rânduri

Bărbatul a murit în septembrie 2022, după ce a încercat să treacă cu mașina peste podul avariat din Hickory, Carolina de Nord. Podul era rupt de nouă ani, însă modificarea de traseu nu apărea pe hărțile Google.

„Nefiind familiarizat cu drumurile locale, el s-a bazat pe Google Maps, așteptând ca acesta să-l îndrume în siguranță spre casă.

Era o noapte întunecată și ploioasă și își urmărea GPS-ul care l-a condus pe un drum betonat până la un pod unde a căzut într-un râu”, se arată într-o postare a familiei, care consideră ca accidentul putea fi prevenit dacă Google Maps își actuliza harta.

Bărbatul se întorcea acasă de la aniversarea fiicei lui înainte de accident. Nici podul distrus și nici drumul care duce la el nu aveau bariere sau semne de avertizare care să alerteze șoferii cu privire la pericol, a mai scris familia pe facebook.

Locuitorii din zonă au contactat în repetate rânduri Google pentru a solicita modificarea hărților online după ce podul s-a prăbușit în 2013, susțin avocații acuzării.

Un purtător de cuvânt al Google a anunțat că firma analizează acuzațiile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
Balamuc jpeg 2 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net