Așezarea fantomă care apare doar pe Google Maps. E cel mai ciudat loc din lume!

Ultima actualizare:

Cu siguranță că pentru mulți dintre noi numele de „Argleton” nu înseamnă absolut nimic. Cel mult, după o căutare rapidă pe Internet, putem răspunde că este un mic sat din Anglia, fără vreo importanță specială pentru noi. Chiar și Google Maps figurează locația, așa că nimic despre acest nume nu pare a fi special. Însă există o problemă: Argleton nu există. În ciuda faptului că el apare în hărți, în realitate, acest loc nu există. Află alături de Click! cum este posibil.

Deși Google Maps figurează satul, el nu există în realitate
Deși Google Maps figurează satul, el nu există în realitate

Mica așezare numită Argleton este localizată undeva prin Lancashire, în nordul Angliei, dacă dăm crezare hărților. După aparențe, nimic nu pare ieșit din comun la această localitate, care sună drept doar unul dintre multele sate presărate de-a lungul Angliei. Însă, acest sat aparent banal a atras atenția întregii planete, dintr-un motiv foarte simplu: el nu există. În ciuda faptului că, într-o zi, el a apărut din senin pe Google Maps, localitatea nu există iar imaginația internauților a fost imediat stârnită de acest fenomen, mai multe teorii despre existența lui apărând în mediul online.

Fenomenul a fost observat de către Mike Nolan, un expert de la Universitatea din Ormskirk, situată destul de aproape de satul „fantomă”. După părerea acestuia, fenomenul este unul care poate fi explicat destul de ușor: ar fi vorba despre o confuzie cu satul unui alt sat din zonă, de data aceasta real, pe nume „Aughton”, potrivit informațiilor din theguardian.com. El crede că cineva a făcut o eroare când a introdus datele hărților, eroare ce a dat naștere unui alt sat care există doar pe Google Maps.

Experții sunt de acord că fenomenul este o simplă eroare

Și alți experți sunt de acord cu părerea lui Mike Nolan, spunând că totul trebuie să fie cauzat de o mică eroare umană. Spre dezamăgirea unei companii din zonă, care deja făcea publicitate „Triunghiului Bermudelor din Lancashire”, nu pare să fie deloc vreo conspirație, ori vreun fenomen paranormal, ci o problemă cu introducerea unor date în sistem.

Indiferent care ar fi cauza existenței satului Argleton pe Google Maps, cert este că locația a fost acum epurată de pe site, iar harta corespunde cu realitatea din zonă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net